Особливості відпочинку в Туреччині-2018

Особливості відпочинку в Туреччині-2018

Сьогодні Туреччина знову стала популярним напрямком світового туризму. Сюди часто прилітають люди не лише з України. Країна користується популярністю у росіян, європейців, китайців, американців та інших національностей.

Туреччина має свій колорит, особливості, переваги. Чому всі прагнуть сюди? Причина проста — відсутність турбот. Дорослі люди проводять багато часу на навчанні, роботі, в побутових справах. Для досягнення цілей доводиться постійно рухатися. Щоб дістатися на роботу, їдемо на машині, громадському транспорті. Для покупки продуктів вирушаємо в магазин. Постійна метушня, турботи... Хочеться розгрузитися.

Відпочинок у Туреччині підходить для цього якнайкраще. Тут все поблизу. Шикарні готелі пропонують різні номери, зони відпочинку, ресторани, розваги. Все необхідне в одному місці — мрія багатьох. Тут є маса пам'ятників архітектури. Турецький відпочинок викликає виключно позитивні емоції. Цим він приваблює мільйони туристів з усього світу.

Ця стаття присвячена перевагам турецьких курортів. Додатково розповімо про ключові моменти поїздки конкретно для жителів України, тому матеріал буде корисний багатьом.

Причини для поїздки

Економія часу і сил не є ключовим аргументом при виборі країни для подорожі. Деякі, навпаки, люблять побродити по околицях, віддатися вивченню старожитностей, сходити на екскурсії. Це все тут можливо. Прекрасне море, різноманітна кухня, величезна кількість розваг доповнюють картину. Але Туреччину вибирають не тільки за це. Ось ще аргументи:

1.   Швидкий переліт. Для нього буде потрібно 3-3,5 години. Це важливий момент для багатьох. Наприклад, сімей з грудними дітьми, які бояться польотів, людей з хворим серцем. Шлях не викличе труднощів.

2.   Відсутність мороки з документами. Детальніше про це — нижче.

3.   Великий вибір готелів. Є бюджетні і дорогі варіанти. Туристичні агентства діляться подробицями.

4.   Розумні ціни. Багато хто відпочиває великою родиною. Вартість приємно дивує.

5.   Особлива турбота про дітей. Для найменших у кожному готелі передбачені аніматори, спеціальні зони. Дорослі можуть по-справжньому відпочити, поки їх дітьми займаються професіонали.

6.   Різноманітне харчування. Туреччина приваблює туристів з усього світу. Інтернаціональність стала основою для багатогранної кухні. Практично в кожному готелі є тариф «Все включено».

7.   Оптимальний клімат. В цьому регіоні не буває холодно. Температура — на середньому рівні, чисте море чекає на кожного гостя країни.

Туризм — важлива стаття доходів держави, тому для гостей роблять все. Особливу увагу приділяють транспортному сполученню, безпеці. Самостійне пересування по країні не викличе труднощів.

Чи потрібна віза

Між Україною та Туреччиною, як і раніше, діє безвізовий режим. Для відвідування курортів країни не знадобиться спеціальний дозвіл. Але деякі документи будуть потрібні. При перетині кордону необхідно:

·      пред'явити закордонний паспорт;

·      проставити безмитний штамп.

У ряді випадків потрібні додаткові документи. Проконсультуйтеся про нюанси з фахівцями.

Швидка обслуга

Тури на цей курорт розходяться, як гарячі пиріжки. Замовляйте місця в готелях заздалегідь. Сьогодні не потрібно займатися питанням самостійно: звернення в туристичне агентство вирішує масу проблем. Особливо коли все можна зробити в режимі онлайн в компанії Makintour. Заходьте на сайт, шукайте оптимальний варіант по масі критеріїв, бронюйте тур. Кращі пропозиції туроператорів зібрані в одному місці!

Джерело: мережа туристичних агентств makintour.com.

Наступна публікація