4 причини встановити композитний басейн

4 причини встановити композитний басейн

За останні кілька років популярність композитних басейнів стрімко зросла в усьому світі.

Якщо раніше першість належала бетонним чашам, то тепер більше 60% замовлень приходить саме на їх аналоги, виконані з композиту. У чому причина такого небувалого ажіотажу? Все просто: провідні технології в черговий раз потіснили стару добру класику. Утім, далеко не всім вітчизняним споживачам відомо, що таке композит і які переваги він має в порівнянні з бетоном.

Технологія виробництва композитних чаш

Композит – це штучний матеріал, що складається з декількох міцно спаяних шарів склопластику. Склопластик, у свою чергу, складається з скловолокна і полімерних смол. Здавалося б, скло – матеріал дуже крихкий. Однак завдяки багатошаровості і еластичності, композит на 70% міцніший за бетон. Композитні басейни також покриваються спеціальним гладким шаром фарби або кераміки. Незважаючи на безліч складових, матеріал виходить дуже тонкий. Товщина такої чаші – всього близько 10 мм.

Переваги композитних басейнів

1. Довговічність

Якщо термін експлуатації класичного бетонного басейну становить всього 30 років, то композитний його не має зовсім, адже скловолокно не старіє. Крім того, вже через декілька років оздоблювальному матеріалу бетонної чаші знадобиться дрібний ремонт або заміна, в той час як поверхні композитного басейну не загрожують ні подряпини, ні відколи, ні тріщини. А ще композит еластичніший за бетон, а тому краще витримує коливання температур і цикл спорожнення-наповнення.

2. Простота встановлення

Встановлення бетонного басейну – це капітальне будівництво, на яке йде 2-3 місяці. А ось для монтажу композитного басейну необхідно тільки вийняти ґрунт, насипати підставу з щебеня, встановити готову чашу, засипати ще один шар щебеню і залити по периметру чаші бандажний пояс з бетону. Освічений підрядник може виконати всі ці роботи всього за тиждень! А ще композитний басейн важить у 20 разів менше, ніж чаша аналогічного розміру з бетону, що дає можливість встановити його на верхніх поверхах і навіть даху будівлі.

3. Збереження тепла

На відміну від бетонних басейнів, композитні не потрібно додатково утеплювати. Склопластик має низький ступень теплопровідності. У такій чаші легко підтримувати температуру води на одному рівні, що допомагає скоротити витрати на нагрівання.

4. Легкість в експлуатації

Композит – гладкий матеріал, у якого немає ні пор, ні швів, що означає, що бруд на його поверхні практично не накопичується. Це полегшує догляд за композитним басейном і дає йому ще одну незаперечну перевагу перед чашами з бетону.

Якщо ви зважилися встановити композитний басейн, зверніть увагу на українську компанію "Nicas". На їхньому сайті ви зможете знайти всю необхідну інформацію про підрядника і сировину. Композитні чаші європейської якості можна придбати тут.

Наступна публікація