Чи є шанс у безробітного отримати кредит?

Чи є шанс у безробітного отримати кредит?

Фото: ТСН.ua

Найпростіше отримати споживчі кредити на невелику суму без надання різних довідок. В цьому випадку приноситься паспорт і ще один документ на вибір.

Число тих, хто працює неофіційно та отримує невелику заробітну плату, постійно збільшується. Роботодавці вживають різні заходи, щоб не платити податки за своїх співробітників. Через це довгий час звичайні громадяни не могли взяти кредит у банку, оскільки перелік документів завжди був досить великим.

Сьогодні ситуація змінилася: є багато фінансових установ, які готові не звертати увагу на відсутність трудового стажу чи потрібних довідок. Але за це люди найчастіше платять збільшеними щомісячними платежами.

Як оформити кредит готівкою за двома документами?

Найпростіше отримати споживчі кредити на невелику суму без надання різних довідок. В цьому випадку приноситься паспорт і ще один документ на вибір. Це може бути:

  • СНІОР;
  • ІНПП;
  • водійське посвідчення.

Вся інформація щодо роботи вказується виключно зі слів клієнта. Простіше взяти гроші в банку, який бореться за кожного клієнта. Є установи, які з неохотою розглядають таких кандидатів. Разом з тим, такі великі гравці фінансового ринку як Ощадбанк, Альфа-Банк, ВТБ готові зробити пропозиції для офіційно непрацевлаштованих громадян.

Є фінансові установи, які готові закрити очі і на погану кредитну історію. Хоум Кредит є однією з таких установ, але через високі ризики клієнт повинен буде платити 46-50% річних. Для оформлення кредиту потрібно мати:

  • стаціонарний телефон;
  • громадянство;
  • реєстрацію в регіоні оформлення договору.

Є пропозиції і для компаній. Отримати кредити для бізнесу можуть не тільки керівники великих фірм, а й ПП. Ще кілька років тому підприємці могли скористатися тільки пропозиціями з державною підтримкою. На сьогодні кількість програм дійсно велика.

Кредитні карти

Цей спосіб отримання коштів більш вигідний, ніж робота з готівкою. Спочатку банки встановлюють мінімальний кредит. Далі все залежить від самого клієнта. Якщо він погашає заборгованість своєчасно, сума на картці зростає. Кредитні карти мають ще одну привілею — пільговий період. Повернення боргу до закінчення терміну відбувається без нарахування процентних ставок.

Отримати кредитну карту можна через офіційний сайт банку або спеціальні сервіси, що дозволяють подати онлайн-заявку. При підписанні договору стане в нагоді тільки паспорт. Більш вигідні пропозиції є у дійсних клієнтів фінансової установи і володарів зарплатних карт.

Кредити з забезпеченням

Цей варіант більш зручний як банку, так і фізичній особі. Для першого забезпечення є гарантом, що вся сума буде виплачена в повному розмірі. Якщо цього не відбудеться, банк не залишиться ні з чим. Це позитивно позначається і на процентних ставках. В якості забезпечення може виступати авто, нерухомість.

Іноді просять привести поручителя з хорошим офіційним доходом.

Наступна публікація