Домашній персонал: особливості вибору

Домашній персонал: особливості вибору

Тим, хто повністю присвячує себе роботі, не обійтися без домашніх помічників.

Завдяки їм можна організувати побут, бути впевненим в тому, що дозвілля і виховання дитини проходить належним чином. Однак для того, щоб знайти людину, яка буде добре справлятися з поставленими завданнями, необхідно дотримуватися деяких правил.

Визначення обов'язків

Вирішивши покласти частину домашньої роботи на сторонню людину, варто спочатку чітко визначити коло її обов'язків. Якщо вам необхідна няня для дитини, також треба визначити, як повинен відбуватися виховний і навчальний процес. Якщо спочатку не поставити контурні завдання, то в підсумку результат може не виправдати очікувань. Тому після прийняття рішення про залучення домашнього персоналу необхідно:

·      викласти на папері перелік обов'язків;

·      критично оцінити викладене.

Визначити відповідність обсягу роботи і можливостей людини.

На даному етапі багато хто робить помилку, бажаючи, щоб одна людина займалася домашнім господарством, вихованням дітей і прогулянкою з собакою. У підсумку через якийсь час може виникнути плачевна ситуація, коли і порядку не буде, і дитина буде залишена сама по собі.

Набагато доцільніше залучити няню і помічницю по будинку і ставити перед ними конкретні завдання.

Вибір кадрового агентства

Вирішивши найняти до будинку сторонню людину, краще не покладатися на поради знайомих і друзів, які можуть радити взяти на роботу «хорошого знайомого». Оптимально довіритися фахівцям, які професійно займаються цією діяльністю.

При цьому необхідно звернути увагу на наступне:

·      репутацію агентства;

·      тривалість роботи на ринку надання послуг.

Дані про репутацію і багатьох інших даних агентства з підбору персоналу можна отримати на сервісі homey.pro. Також на homey.pro можна безпосередньо найняти:

·      няню;

·      домробітницю;

·      доглядальницю;

·      кухаря;

·      репетитора;

·      охоронця;

·      водія та ін.

Як правило, домашній персонал підбирається за кілька етапів:

·      з менеджером компанії (або безпосередньо зі здобувачем роботи) обговорюється обсяг і умови роботи, графік, оплата;

·      протягом якогось часу проводиться вибір з кількох претендентів;

·      призначається співбесіда;

·      при її позитивному результаті укладається договір.

Дотримуючись даної поради, ви зможете швидко підібрати кваліфікований домашній персонал і направити свої зусилля в професійну діяльність.

Наступна публікація