Домашнє лікування застуди: найнебезпечніші способи і грамотна альтернатива

Домашнє лікування застуди: найнебезпечніші способи і грамотна альтернатива

Самостійна боротьба з застудою і грипом - процеси, які обросли масою міфів.

Ось тільки деякі з них:

  • Все можна вилікувати чаєм, лимоном і малиновим варенням. Це неправда: коли хвороба вже проявила себе, таких засобів мало.
  • Якщо не допомогли попередні способи, допоможе алкоголь - як всередину, так і в якості розтирання. Алкоголь не має ніяких цілющих властивостей, а може навіть нашкодити.
  • Все пройде саме - потрібно просто не звертати уваги і жити далі, як жив. Ігнорування хвороби може призвести до дуже серйозних наслідків.

Очевидно, що народні способи - це тільки доповнення до реальних препаратів, які допоможуть впоратися з хворобою. Але ще важливіше - це попереднє зміцнення імунітету.

Зміцнення імунітету проти коронавірусу та інших хвороб
 
В умовах епідемічної ситуації, пов'язаної з поширенням коронавірусу, важливо говорити про профілактичні заходи. Досвід лікарів показав, що зміцнення імунітету допомагає не захворіти, або перенести дуже легку форму захворювання. А правила в цьому випадку прості:

  • Особиста гігієна. Мити руки, не чіпати обличчя, обробляти упаковки продуктів антибактеріальними засобами.
  • Зменшити контакт з іншими людьми, особливо в громадських місцях. Тримайте дистанцію не менш 1,5 метра.
  • Регулярно пити гарячу або теплу воду. В ідеалі - кілька ковтків кожні 15 хвилин.
  • Профілактика: посилення імунітету.

Останній пункт тісно пов'язаний з переглядом вашої аптечки. Вже зараз, не чекаючи, коли настане хвороба, подбайте про те, щоб в ній були ефективні засоби.

Які засоби додати в аптечку для профілактики і лікування

Специфічного лікування від коронавірусу немає. Зміцнення організму - те, на що роблять ставку лікарі. І про це кожна людина може подбати самостійно - наприклад, звернувши увагу на препарати німецької  фармацевтичної фірми "Heel".

Ось для прикладу три препарати, які можна знайти в аптеках України:

  • "Енгістол" в таблетках використовується для профілактики будь-яких вірусних захворювань. Підсилює вироблення інтерферонів - це особливі білки, які допомагають організму боротися з вірусами.
  • "Грип-Хеель" в таблетках - також використовується для профілактики грипу або в комплексній терапії. Його застосовують і при гострих запальних захворюваннях, які супроводжуються інтоксикацією.
  • "Лімфоміозот" в краплях - дуже важливий для роботи органів дихання, оскільки забезпечує хороший лимфоотток і значно знижує ризики набряку бронхів, альвеол, легких. А це при боротьбі з коронавірусом вкрай важливий момент.

Висновки про небезпечні і безпечні методи лікування

Якщо узагальнити, то висновки будуть наступними. Ні в якому разі не переносите застуду або грип на ногах і не намагайтеся вилікуватися чаєм або варенням. Ніякі народні методи не дадуть того ефекту, що лікарські засоби. Обов'язково міняйте спосіб життя згідно з рекомендаціями ВООЗ і вже зараз займайтеся профілактикою застуд і грипу. А в цьому допоможуть перераховані вище препарати.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я.  

 

Наступна публікація