Фінтех-експерт Валерія Вагоровська висловила свою думку про можливості CashLess

Фінтех-експерт Валерія Вагоровська висловила свою думку про можливості CashLess

Фінтех-експерт Валерія Вагоровська зазначила істотні поліпшення в сфері туризму з розвитком культури безготівкових розрахунків. Масштабні зміни торкнулися як мандрівників, так і банків.

Україна прагне підвищити фінансову безпеку, що призводить до бурхливого розвитку фінтех-індустрії. Громадяни поступово відмовляються від монет і купюр, вважаючи за краще розплачуватися банківською картою, купувати продукти і техніку в інтернет-магазинах.

Валерія Вагоровська розповіла, що мандрівникам більше не потрібно витрачати сили на декларування при в'їзді, обмін валюти. Використання безготівкових розрахунків підвищує безпеку в інших країнах: транзакції легко відстежити, а при втраті або крадіжці картки Visa/Mastercard готова запропонувати послугу екстреної доставки готівки, незалежно від місця розташування.

За останні 2.5 роки безвізовим режимом з ЄС скористалося понад два мільйони туристів. Велика частина грошей була витрачена саме при розрахунках карткою, а не готівкою. На користь cashless Валерія Вагоровська представила наступні дані:

"... з березня по грудень 2018 року українські туристи витратили за кордоном близько 30 млрд грн, 88% від загального числа склали розрахунки картою".

Культура безготівкових розрахунків справила позитивний вплив на "діджіталізацію" всієї туристичної сфери. Люди, які вважають за краще подорожувати самостійно, отримали можливість купити квитки, забронювати житло, отримати візу через інтернет. В інших країнах стало набагато зручніше розплачуватися картою, ніж готівкою.

Валерія Вагоровська відзначила зростання кількості спеціальних сервісів, що дозволяють "в один клік" придбати квитки, знайти і забронювати квартиру/готель. Вони навіть дають гарантію відшкодування грошей, якщо виникнуть які-небудь проблеми.

В Україні банки почали активно використовувати популярність безготівкових розрахунків з метою привернути нових клієнтів. Наприклад, щорічно зростає кількість випущених карт, з'являється пріоритетний прохід на просідання, надаються знижки.

Культура cashless торкнулася не тільки сферу туризму. Детальніше в експертному матеріалі Валерії Вагоровської.

Наступна публікація