Фонд імені Хідірян Оганеса Мисаковича подарував Пирятинській лікарні кисневий концентратор

Фонд імені Хідірян Оганеса Мисаковича подарував Пирятинській лікарні кисневий концентратор

Великдень – один із найбільших та най масштабніших свят християн у всьому світі. Тиждень напередодні Воскресіння Ісуса Христа має бути сповненим добра та любові.

В цей період варто не лише дотримуватись Великого посту, а й робити добрі справи, допомагаючи тим, хто цього дійсно потребує. Благодійний фонд імені Хідірян Оганеса Мисаковича регулярно здійснює гуманітарну допомогу Пирятинській центральній районній лікарні. Представники Фонду цікавляться потребами медичного закладу, щоб вчасно надати допомогу, за підтримки небайдужих та засновників фонду Самвела та Мисака Хідірян.  

22 квітня представники благодійної організації передали на баланс медичного закладу надзвичайно важливе медичне обладнання – кисневий концентратор подвійного потоку JAY-10, об’єм приладу складає 10 л/хв. Кисневий концентратор відразу почали використовувати в дитячому відділенні та відділенні новонароджених Пирятинської районної лікарні. Є велика надія і сподівання, що таке обладнання допоможе врятувати життя багатьом маленьким пацієнтам.

Особливості кисневого концентратора подвійного потоку JAY-10

Прилад забезпечує подачу кисню високої концентрації до сучасних апаратів штучної вентиляції легенів. Концентратор має компактні розміри, пересувний, може використовуватись як для індивідуальної, так і для групової терапії (використовуватись для двох пацієнтів одночасно), для підключення до реанімаційного обладнання. За допомогою такого обладнання можна постійно контролювати пульс пацієнта, а також насичення крові киснем, що в свою чергу дозволяє вибирати оптимальний потік кисню в кожному конкретному випадку. Кисневий концентратор використовує кисень із навколишнього повітря, балони з киснем, а також ємності високого тиску не використовуються, що обумовлює 100%-ву безпечність приладу в процесі експлуатації. Кисневий концентратор використовують для ад’ювантного лікування захворювань церебральної, серцево-судинної систем, органів дихання, хронічної обструктивної хвороби легень, прилад допомагає рятувати життя при отруєнні чадним газом, а також інших захворюваннях гіпоксії. Безперечними перевагами приладу є низький рівень шуму та низький рівень використання електроенергії.

Зрозуміло, що придбання медичного обладнання вартістю понад 39 тисяч гривень для районного медичного закладу є досить проблематичним, адже державне фінансування лікарень залишає бажати кращого. Головний лікар Пирятинської районної лікарні Олександр Гаркавенко висловив величезну подяку Самвелу та Мисаку Хідірян, засновника благодійної організації "Фонд імені Хідірян Оганеса Мисаковича". Варто відзначити, що раніше Фонд допоміг лікувальному закладу облаштувати освітлення території з використанням сонячних батарей.

Сайт благодійного фонда імені Хідірян Оганеса Мисаковича: homfund.com.

Наступна публікація