Гіпсова ліпнина — популярний напрям в дизайні інтер'єру

Гіпсова ліпнина — популярний напрям в дизайні інтер'єру

Фото: ТСН.ua

У світі дизайну інтер'єру та декору різноманітних приміщень завжди використовується велика кількість незвичайних і креативних елементів, які роблять кожен інтер'єр неповторним.

Останнім часом особливою популярністю серед дизайнерів і архітекторів користується гіпсова ліпнина. Часто цей вид декору використовується не тільки для внутрішнього оформлення приміщень, але і в якості фасадного декору.

Переваги матеріалу і виробів з гіпсу

Переваги ліпного декору з гіпсу очевидні:

  • Цей матеріал абсолютно екологічний і не принесе ніякої шкоди людям, які будуть жити в приміщенні.
  • Універсальність гіпсу дозволяє виготовити деталі практично будь-якого розміру і малюнка. Вироби з гіпсу легко декорувати, їх можна фарбувати в будь-який колір.

Основною перевагою для дизайнерів, безсумнівно, є можливість виготовлення будь-яких елементів декору за індивідуальним ескізом або за власним дизайном. Найчастіше при декоруванні елітних житлових приміщень замовники віддають перевагу саме ексклюзивному дизайну всіх гіпсових елементів.

Крім ексклюзивних дизайнерських гіпсових виробів часто використовуються готові стандартні моделі. Найбільш популярними елементами гіпсової ліпнини є колони, гіпсові розетки на стелю і молдинги з гіпсу. Якщо колони з гіпсу використовують переважно у великих приміщеннях, то гіпсові молдинги і розетки під люстру можна вдало поєднувати з іншими елементами інтер'єру в невеликих приміщеннях або квартирах. Ліпнина з гіпсу може бути виконана в найрізноманітніших архітектурних стилях, що додасть інтер'єру вишуканості і розкоші.

Фото: ТСН.ua

Використання ліпнини в інтер'єрі приміщень

Найчастіше ліпнину з гіпсу замовляють для заміських будинків, котеджів або обробки ресторанів і SPA салонів. В першу чергу вибір декору з ліпнини пов'язаний з тим, що кожен елемент гіпсових виробів — це ручна робота, і використання таких елементів декору вносить свої неповторні риси в кожен дизайн. При цьому дуже важливо вибрати майстрів, які будуть виконувати всі роботи, оскільки саме від їх досвіду і навичок залежить кінцевий результат. На етапі планування дизайну інтер'єру, який передбачає використання гіпсової ліпнини, досвідчений майстер може порадити, які саме елементи, де і як краще використовувати, щоб в результаті всі вони ідеально поєднувалися в єдиній композиції.

Одним з лідерів ринку виробництва гіпсової ліпнини і фасадного декору є компанія Gesso, основним напрямком діяльності якої є виготовлення і монтаж гіпсової ліпнини ручної роботи. Компанія Gesso є найбільшим постачальником декоративних гіпсових виробів в Києві. Крім гіпсового декору, компанія надає весь комплекс будівельно-ремонтних робіт.

Фото: ТСН.ua
Наступна публікація