Глава ФК "Леогеймінг Пей" Альона Дегрік про новий Закон України про парковки

Як каже Альона Дегрік, займаючись розробкою нової системи паркування, вони керувалися простою, але дуже важливою метою — надати вітчизняним автовласникам можливість оплачувати парковку без зайвих проблем.

У своїй попередній статті, опублікованій на сайті "Мінфін" директор ФК "Леогеймінг Пей" Альона Дегрік провела детальний аналіз недавно прийнятого Закону України про зміну правил паркування для транспортних средств. За її словами, Київ та інші міста України вперше за багато років отримали не просто нові правила, а й діючі механізми для втілення їх у реальне життя.

Сьогодні багатьох автовласників хвилює питання: "Чи можна оплачувати парковку безготівковим способом і як власне це робити? Як стверджує голова ФК "Леогеймінг Пей", на даний момент така можливість існує, причому для цього створено спеціальний мобільний додаток, розробкою якого займалася компанія LeoGaming спільно з Mastercard.

Як ми знаємо, для української столиці проблема відсутності паркувальних місць завжди була актуальною: чимало киян паркувалися де доведеться, причому будь-які зауваження в бік порушників завжди зустрічалися в штики.

Як каже Альона Дегрік, займаючись розробкою нової системи паркування, вони керувалися простою, але дуже важливою метою — надати вітчизняним автовласникам можливість оплачувати парковку без зайвих проблем і головного болю. На розробку програми знадобився рік, програма неодноразово перероблялася і доповнювалася новими можливостями, але в кінцевому підсумку їм вдалося домогтися бажаного результату. Віднині якщо вам необхідно припаркувати свій транспортний засіб, досить вказати своє місце розташування, номер авто, передбачуваний час стоянки і натиснути кнопку "Оплатити". Іншими словами, Parking UA — це той же Uber, тільки для парковок.

За словами голови ФК "Леогеймінг Пей" можливість оплачувати парковку в один клік — це в першу чергу, заслуга системи Masterpass, без якої всі розмови про моментальні платежі так би і залишилися просто рекламним слоганом. Але тепер все працює як годинник: авторизація користувача здійснюється при первинному завантаженні додатка, всі необхідні реквізити карти вводяться один раз. Про безпеку можна взагалі не турбуватися: кращої системи захисту персональних даних клієнта, ніж у Mastercard, вам не знайти!

Також Альона Дегрік розповіла, про те, що таке код верифікації VCODE і як його отримати. За її словами, це звичайний шестизначний код, який необхідний для підтвердження особи власника банківської картки. Найчастіше він приходить на ваш телефон у вигляді смс-повідомлення або вказується в історії транзакцій.

Що ж робити, якщо ви оплатили паркування, але до вас несподівано звернувся інший інспектор? Система Parking UA видає спеціальну квитанцію, що підтверджує факт оплати, тому автовласникам не доведеться, як раніше, доводити свою правоту. Для цього був розроблений оригінальний дизайн талонів, але якщо вам до душі звичайні фіскальні чеки, ви можете вибрати їх у відповідному розділі програми.

Наступна публікація