IGZO витісняє технології

IGZO витісняє технології

23 серпня 2017 року став днем виходу в світ нового дітища Meizu M6 Note.

Природно, китайська компанія не хоче відставати від конкурентів, які давно заволоділи ринком, тому постаралася здивувати аудиторію. Літня модель — перший смартфон на базі чіпсета Qualcomm. Розбірки компаній були подією, яка обговорювалася, але не стала яскравішою порівняно з іншими фішками Meizu M6 Note.

Крім внутрішньої начинки новинка отримала суцільнометалевий корпус, а в колекцію кольорів додався насичений синій варіант. Ще одним цікавим моментом став IPS IGZO дисплей, який виробник Meizu в останній раз використовував в моделі M2 Note. Через стільки часу цікаво розібратися, чому ж розробники вирішили змінити технологію і які переваги знову вивели її на перший план.

Що за IGZO-дисплей?

Замінюючи класичні екрани смартфонів, в топ вибирається технологія IGZO, яка має три основні переваги:

·      менше енергоспоживання;

·      швидкий відгук сенсора;

·      поліпшену передачу кольору, кути огляду і яскравість.

Ну а тепер докладніше розберемося, в чому суть IGZO-дисплеїв. Розшифровка абревіатури — Indium Gallium Zinc Oxide (оксид індію, галію і цинку). Всі перераховані елементи — складові матеріалу, з якого зроблений дисплей.

Технологія відрізняється від РК-варіантів тим, що за кожним пікселем закріплений власний транзистор маленьких розмірів. Це дозволяє швидше переміщати електрони, а ще зменшити розміри самих пікселів і розмістити їх в більшій кількості. Завдяки цьому картинка на екрані смартфона виглядає чіткішою і більш насиченою.

Як IGZO-дисплей проявляє себе на практиці

·      Панель IGZO споживає менше енергії завдяки оновленим транзисторам. В технології LTPS через їх маленькі розміри струм витоку більше і може випадково перемикати зображення, тому періодично його потрібно оновлювати. Технологія IGZO не потребує оновлення, навіть якщо йде демонстрація майже незмінного зображення.

·      Товщина матриці IGZO позначається на якості зображення. Через її тонкощі вона більш прозора, тому екрани смартфонів виглядають яскравіше. Одночасне використання IPS технології дозволяє збільшити кути огляду і поліпшити передачу кольору. Такий ефект досягається за рахунок розташування кристалів: вони завжди знаходяться в одній площині і паралельні площині панелі.

Переваги однієї з фішок нового смартфона Meizu M6 Note очевидні. Можливо, інноваційні дисплеї IGZO скоро витіснять інші технології — вірним користувачам залишається тільки чекати. Відкритим питанням залишається їх ціна, але припускають, що вона не буде перевищувати позначку на цінниках інших дисплеїв.

Чи варто купувати смартфони з дисплеєм IGZO IP? Не робіть поспішних висновків і пам'ятайте, що все пізнається в порівнянні. Тому вирушайте знайомитися з моделями смартфонів від виробника Meizu, читати відгуки і робити комфортні покупки на Comfy.ua: https://comfy.ua/smartfon/brand__meizu/.

Наступна публікація