ІІІ Харківський міжнародний юридичний форум  

ІІІ Харківський міжнародний юридичний форум  

Платформа Kharkiv International Legal Forum є базою забезпечення професійної взаємодії членів академічної спільноти, урядових інстанцій, комерційних структур.

24–28 вересня 2019 року Харків уже втретє планує приймати ІІІ Міжнародний юридичний форум, в якому будуть задіяні кваліфіковані експерти в юридичній сфері з більш ніж 20 країн світу.

Протягом 5 днів форуму на базі Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого будуть доступні різні формати участі у події:

  • панельні дискусії;
  • лекції провідних спікерів України та світу;
  • практикуми, тренінги від експертів компаній-партнерів.

Відвідувачі мають можливість взяти участь у функціонуванні секцій за такими напрямами:

  • Європейська інтеграція;
  • регулювання державного будівництва та аграрного бізнесу;
  • базове цивільне, кримінальне та конституційне право;
  • контроль криптовалют і фінансових послуг;
  • діджиталізація та використання цифрових активів.

Із цікавими доповідями перед учасниками виступлять українські та зарубіжні експерти у сфері юриспруденції. Серед спікерів юридичної та фінансової спільноти варто зазначити таких: Дірк Гоффманн (старший радник Данського інституту прав людини); Тома Бірмонтієне (голова Балтійсько-Українського центру освіти, досліджень та інновацій); Івар Талло (засновник Наглядової ради Естонської академії електронного урядування).

На форумі вперше будуть розглядатися правові аспекти сфери цифрових активів. Експерти планують презентувати доповіді про поліпшення інформаційної економіки на основі блокчейну та контролю використання цифрового капіталу. З доповідями за цим напрямом виступатимуть як представники держави (позаштатний радник Президента України з питань діджиталізації та інновацій Михайло Федоров), так і представники IT-права та міжнародних IT-компаній. Так, із доповіддю щодо фінансово-правового погляду на цифрові активи виступить генеральний директор однієї з українських IT-компаній Simcord Александр Кудь.

Панельна дискусія

Важливими для форуму стануть панельні дискусії в суспільстві експертів у сфері фінансових технологій і вітчизняної ІТ-індустрії. 27 вересня в межах двох сесій буде розглянуто низку наступних аспектів:

  • принципи використання можливостей блокчейну, глобальні тенденції його впровадження у фінансові технології. Учасники дискусії розглянуть можливості використання блокчейну в банківській сфері, міжнародні правові нововведення;
  • обговорення віртуальних активів із правової точки зору. Фахівці будуть досліджувати тенденції юридичного контролю з обігу цифрового капіталу й криптовалют, світовий досвід контролю й оподаткування віртуальних валют.

На 28 вересня заплановані цільові тренінги для підвищення рівня правової грамотності громадян України. Програми тренінгів сертифіковані Національною асоціацією адвокатів України як ефективні заходи для підвищення кваліфікаційного рівня.

Як взяти участь у заході?

Достатньо пройти реєстрацію на сайті legalforum.simcord.com.

Наступна публікація