Інноваційний підхід в організації міжнародних перевезень. Досвід роботи компанії TopCarGo

Інноваційний підхід в організації міжнародних перевезень. Досвід роботи компанії TopCarGo

Компанія TopCarGo знаходиться на ринку міжнародних вантажоперевезень п'ять років, але вже встигла заявити про себе як про одного з найбільш перспективних і динамічно розвиваючихся українських перевізників.

Сьогодні багато українських представників малого і середнього бізнесу шукаючи постачальників все частіше звертають свою увагу  на Китай та інші азіатські країни, в тому числі  Корею, Японію, Тайвань. Ціни на китайські товари і електроніку значно нижчі, ніж на Європейському ринку, а от якість продукції за останні десятиліття суттєво зросла. До того ж саме Китай на сьогоднішній день є одним з головних лідерів світового технологічного прогресу і все частіше радує нас новинками комп'ютерної техніки, і сучасних гаджетів. Проте знайти постачальника в "піднебесній" це тільки половина справи. Щоб організувати поставки товару в Україну, потрібна хороша компанія перевізник.

Компанія TopCarGo знаходиться на ринку міжнародних вантажоперевезень п'ять років, але вже встигла заявити про себе як про одного з найбільш перспективних і динамічно розвиваючихся українських перевізників. За цей час з Китаю, Кореї, Тайваню, Ізраїлю, європейських країн було доставлено понад 7000 вантажів загальною вагою понад мільйон тонн.

Компанія має представництва та склади в Києві, Одесі та Гуанчжоу, пропонуючи своїм клієнтам послуги консолідації і можливість вибрати будь-який вид доставки: авіа, морем, ЖД або авто. Скориставшись послугами компанії можна доставити в Україну будь-який вантаж вагою до 20 тонн, крім заборонених категорій, зброї, предметів культурної цінності. Для забезпечення високої якості обслуговування і швидких термінів доставки TopCarGo працює з 7 авіакомпаніями і всіма великими компаніями з морських вантажоперевезень.

Разом з доставкою, компанія здійснює і митне очищення вантажів. В результаті замовник отримує вже "очищений" вантаж і звільняється від сплати мита, оскільки воно з самого початку входить в тариф. Крім цього компанія надає ряд інших послуг, серед яких пакування та перепакування вантажів у відповідності  міжнародним вимогам, надання фотозвітів зі складу, пошук і перевірка постачальника в Китаї, перевірка товару та ін. При перевезенні вантаж страхується, що дає клієнтові гарантію уникнути можливих ризиків, які можуть виникнути при транспортуванні. В тому числі йому виплачується компенсація, якщо вантаж застрягне на митниці.

Запорукою успіху компанії є інноваційний підхід до роботи і те, що тут в першу чергу орієнтуються на підтримку якості послуг і працюючи безпосередньо з клієнтом і забезпечуючи високий рівень обслуговування. Замовити вантажоперевезення можна скориставшись одним з найбільш зручних способів: через форму заявки на сайті, чат, електронну пошту або дзвінок. Після цього менеджери детально проконсультують вас щодо процедури доставки, а також її вартості з урахуванням особливостей вантажу. При доставці з Китаю є один важливий момент, про який багато хто забуває. Часто доставка по самій території Китаю оплачується окремо і тим, хто тільки починає співпрацю з постачальниками, варто пам'ятати про це, відразу  уточнюючи подібні моменти зі своїми партнерами.

При роботі з клієнтом в TopCarGo на всіх етапах використовується сучасна CRM-система, що дозволяє поліпшити взаємодію і розуміння його потреб. До системи заносяться дані про замовника, особливості вантажу, його переміщення. Завдяки цьому клієнт завжди знає про реальний стан справі може легко відстежити інформацію, чи вийшов вантаж і де він зараз знаходиться.

Також велика увага приділяється внутрішньої HR-ефективності. Всім відомо, що в роботі з клієнтами ефективність менеджерів багато в чому залежить від атмосфери в самій компанії. Тому в TopCarGo багато уваги приділяється підтримці командного духу, корпоративної культури. Для всього колективу є загальні правила, командні цінності, цілі і завдання.

Не дивлячись на те, що колектив переважно молодий, в команді, незалежно від віку чи службового положення, підтримуються демократичні відносини, проводяться корпоративні заходи, спрямовані на тім-білдінг, згуртування колективу, тренінги підвищення професіоналізму співробітників і рівня їх навичок. Тим, хто тільки прийшов в команду, дається час на адаптацію, проводиться робота, спрямована на те, щоб новий співробітник якомога швидше влився в колектив, приділяється увага його навчанню. Постійним співробітникам також пропонується можливість профільного навчання, половина витрат якого покривається за рахунок компанії.

У роботі колектив орієнтується на результат. Це досягається завдяки особистій і командній програмі бонусів. Співробітники не тільки отримують надбавку до зарплати за успішне виконання своєї роботи, але і додаткові заохочення, коли їх відділ стає кращим, швидше або більш якісно виконує поставлені плани. Також приділяється увага активності і самостійності, самоорганізації співробітників. Провідні менеджери компанії мають ступінь MBA. Більшість фахівців компанії володіють як мінімум чотирма мовами: українською, російською, англійською та китайською.

Окрім цього TopCarGo бере участь у тематичних виставках, стартапах, інших великих заходах, а також сама стає спонсором подій. Поступово освоюються і нові напрями. Вже сьогодні ведеться робота з такими перспективними напрямками як доставка на склади Амазон, майнінг і комплектуючі для майнінг-ферм, налагоджено співпрацю з компаніями, якы працюють в напрямку косметології.

Для успішної роботи з клієнтами і залучення нових, також використовується просування через інтернет. У тому числі робота з аудиторією через такі соц. мережі як Facebook, YouTube, Instagram, розсилка новин через месенджери telegram і viber, що дозволяє якісно вибудовувати партнерські відносини та вчасно інформувати клієнтів.

Щоб мати якісний зворотній зв'язок з клієнтом, постійно діє система оцінки якості послуг, проводиться моніторинг їх задоволення. Це дозволяє завжди тримати руку на пульсі подій, швидко реагуючи на зміни та настрої ринку, визначаючи, що найбільш цікаво і вигідно на даний момент, як звичайним користувачам, так і малому та середньому бізнесу в цілому. У той же час, постійно ведеться робота щодо покращення схеми логістики, йде пошук нових каналів і шляхів перевезень. Це дозволяє зробити тарифи найбільш зручними. Адже як відзначають в TopCarGo, наша головна мета - зробити міжнародну доставку якомога доступнішою і вигідною, зберігаючи при цьому високий рівень якості послуг і сервісу. Адже якщо виграє клієнт - виграє і компанія.

Наступна публікація