Керівник ФК "Леогеймінг Пей" Альона Дегрік – про підвищення довіри населення до українських банків

Керівник ФК "Леогеймінг Пей" Альона Дегрік – про підвищення довіри населення до українських банків

За минулий рік кількість депозитів від фізичних осіб значно зросла, про що свідчить офіційна статистика найбільших українських банків.

Провідні гравці фінансового ринку дають свою оцінку щодо ситуації, що склалася в банківському секторі, а також прогнозують наслідки такого росту для економіки в цілому. Своєю думкою з цього приводу з нами поділилася голова ФК "Леогеймінг Пей" Альона Дегрік.

Альона Дегрік: За словами деяких фінансових аналітиків 2017 рік був відносно стабільним. Важко погодитися з подібним твердженням на тлі зростаючої інфляції, але той факт, що кількість безготівкових розрахунків значно зросла, дає привід говорити про збільшення популярності банків серед населення.

Якщо говорити про депозитні вклади у конкретних цифрах, то місця лідерів розподілилися наступним чином:

  • Ощадбанк додав 17,42 млрд грн.
  • ПриватБанк додав 15,93 млрд грн.
  • Альфа-Банк збільшив суму вкладів на 6,91 млрд грн.

Тут директор ФК "Леогеймінг Пей" уточнила, що мова йде не тільки про вкладення в національній, а й в іноземній валюті, яка за останній рік значно зросла в ціні.

Альона Дегрік: Зростання популярності "Ощадбанку" серед українців — закономірний результат, оскільки його керівництво вклало чимало сил і коштів на поліпшення іміджу та підвищення якості обслуговування. Однак основна причина, чому клієнти вибирають "Ощадбанк" — це державні гарантії, що є найбільш вагомим аргументом на користь даного банку.

Також глава ФК "Леогеймінг Пей" згадала про "Альфа-Банк" і зазначила, що його майбутнє об'єднання з "Укрсоцбанком" дозволило значно збільшити приплив депозитних вкладів.

Альона Дегрік не обійшла увагою і банки з іноземним капіталом, зазначивши значне зниження популярності російських і зростання прибутковості західних банків.

Альона Дегрік: Довіра до банку набагато важливіше депозитної ставки. Чи збереглася довіра українців до банків з російським капіталом? Очевидно, що ні, адже тільки "Сбербанк" втратив понад 5 млрд грн депозитних вкладів, чим поспішили скористатися Укрсиббанк і Райффайзен Банк Аваль, збільшивши свої депозитні портфелі.

За словами директора ФК "Леогеймінг Пей", українські банки мають намір і далі слідувати сформованим трендам, активно працюючи над залученням нових клієнтів, що можливо завдяки поточній політиці держрегулювання банківської сфери.

Альона Дегрік: Не зважаючи на ряд проблем у банківській сфері, зростання депозитних вкладів — хороша тенденція. Українці роблять ставку на лідерів — як на державні, так і на зарубіжні банки. Крім цього, Нацбанк підвищив процентну ставку, що дозволило збільшити попит на національну валюту. Стабільність і бездоганний імідж — ось основні критерії, на які сьогодні спираються українці при виборі банку.

Наступна публікація