Київським підліткам зі складними життєвими обставинами організували відпочинок у таборі

Київським підліткам зі складними життєвими обставинами організували відпочинок у таборі

30 київських підлітків, які потрапили у складні життєві обставини, відпочивають та навчаються у зимовому таборі.

Зимова зміна у таборі GALAXY CAMP MULTIPLEX проходить у мальовничому карпатському селі Ільці, що в Івано-Франківській області, організованому Асоціацією "Child.ua".

Протягом двох тижнів підлітки, поділені на три команди, освоюють мистецтво мультиплікації. Щодня відвідують майстер-класи, на яких навчаються основам анімації та застосовують отримані знання на практиці. Занурення у творчість – один з найкращих способів соціально-психологічної реабілітації для дітей. У кожного з них є своя нелегка історія, яку необхідно почути та зрозуміти.

"Основна мета табору – розкрити підлітків через творчість. Такий вид активності – це своєрідна терапія. Діти повністю віддаються мистецтву, захоплюються, спілкуються, вчаться працювати у команді, і це допомагає їм, реалізувати свої творчі здібності, дає їм надію та віру в себе. Крім того, гірське повітря та прекрасні краєвиди тільки сприяють душевному оздоровленню дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах", – зазначає голова Асоціації Євгенія Тимошенко.

У таборі також працює професійна команда наставників, які допомагають дітям під час навчання та організовують їхній вільний час. Окрім тренінгів, підлітки також розважаються: проводять імпровізовані концерти, відвідують екскурсії та спілкуються з однолітками.

Протягом зимової зміни у GALAXY CAMP MULTIPLEX працюють і психологи, щоб допомогти у вирішенні внутрішніх проблем підлітків. Наприкінці зміни гості табору наочно продемонструють засвоєні навички та вміння, адже головним завданням є створення трьох мультфільмів з дивовижними історіями, які варто побачити кожному.

Асоціація CHILD.UA, що об'єднує міжнародні та всеукраїнські громадські організації, займається соціалізацією та психологічною реабілітацією дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Вона допомагає їм культурно та творчо розвиватися. Щороку Асоціація проводить близько 30 благодійних заходів та допомагає 3000 дітей, позбавленим батьківської опіки, діткам з прийомних сімей, шкіл-інтернатів та дитячих будинків сімейного типу, а також дітям-переселенцям.

Наступна публікація