Лікарі не кусаються або як правильно спілкуватися з доктором

Лікарі не кусаються або як правильно спілкуватися з доктором

Хороший лікар — запорука швидкого одужання. 

Багато людей, відвідуючи поліклініку, з кабінету лікаря виходили з купою питань і кашею в голові, побоюючись втратити найменшу деталь в рекомендаціях доктора.

Невеликий гід по візиту до лікаря від Аптека 24.

  • Необхідно підготуватися. У разі будь-якого захворювання рекомендується ретельно спостерігати за самопочуттям вдома, якщо потрібно — зробити замітки, визначаючи характер ускладнень і їх інтенсивність. Фахівці радять на прийомі у лікаря бути лаконічним і чітко дати йому знати, що саме вас турбує, як довго і з якої причини. Не потрібно нічого додумувати. Нехай ваші свідчення будуть короткими, але максимально точними.
  • Потрібно грамотно розрахувати час. Фахівці медичних установ по-різному можуть проводити прийом. Якщо державна лікарня розраховує час на одного пацієнта 15-20 хв., то в приватних закладах це може бути значно довше. Варто дізнатися заздалегідь до відвідування лікаря, якого роду лікарня вам підходить. Бо ж досвідчений лікар не буде виганяти вас із кабінету, залишивши з великим списком питань.
  • Не можна сказати, що здоров'я пацієнта повністю залежить від лікаря. Звичайно ж, після його відвідин, з потрібними рекомендаціями, ваше швидке одужання буде залежати здебільшого від вас самих. Але і перед походом до поліклініки важливо надати спеціалісту максимально точну інформацію щодо вашого здоров'я і його погіршення. І не забувайте ставити питання в разі, якщо буде щось незрозуміло. Таким чином ви допоможете лікареві прийти до певного висновку швидше і призначити вам лікування.
  • Будьте чесними! Якщо ви хочете отримати якісні рекомендації від лікаря, не варто нічого приховувати. Часто через страх засуджень шкідливі звички, нездоровий спосіб життя — ті самі речі, про які може промовчати пацієнт. Але якщо ваш фахівець кваліфікований і досвідчений, сміливо можете розраховувати на розуміння і належну допомогу з його боку.
  • Не поспішайте з висновками. Начитавшись в інтернеті різних відгуків про медицину, наткнувшись на недбалість лікарів, багато хто побоюється знову звернутися до лікаря при погіршенні самопочуття. Недовіра лікарям — не причина займатися самолікуванням. Реклами не брешуть: воно дійсно шкодить вашому здоров'ю. Якщо ж все-таки вам попався лікар, що складає негативне враження, не будьте категоричними — займіться пошуками іншого.
  • Будьте пильні! Тут не мається на увазі, що будь-який діагноз лікаря потрібно сприймати з побоюванням або ж недовірою. У разі, якщо вам призначають препарати до неіснуючого захворювання, не полінуйтеся проконсультуватися з іншим фахівцем або ж зробити повторно обстеження, здати аналізи. 

Завдяки перерахованим вище пунктам ви напевно будете готові до різних недуг. За медикаментами не забувайте звертатися до нас, в Аптеку 24. Бережіть своє здоров'я!

Наступна публікація