На що слід звертати увагу при купівлі насіння

На що слід звертати увагу при купівлі насіння

Придбання насіння — важливе питання, до якого варто підійти максимально уважно, щоб не зазнати потім розчарувань. Адже від цього багато в чому залежить кількість і якість врожаю.

Де краще купувати?

Купувати насіння найкраще в спеціалізованих магазинах. Це може бути й інтернет магазин насіння. В такому випадку оформити замовлення можна в будь-якій точці країни з доставкою транспортними компаніями. Головними перевагами придбання товарів в інтернет-магазині є:

·      Можливість отримання консультації фахівців. Вони зможуть підказати, які новинки з'явилися, які виробники себе добре зарекомендували і чому.

·      Спеціалізовані магазини дотримуються жорсткого контролю якості. Вони дбають про свій рейтинг, тому що їхня продукція відрізняється високою якістю. Більш того, вони нерідко працюють з насіннєвими фермами, що дає додаткову гарантію придбання насіння з високими посівними і сортовими якостями.

·      У спеціалізованих магазинах завжди в наявності документи, які підтверджують якість. Це можуть бути сертифікати, в яких зазначені основні дані (показники схожості, дата збору, чистота та ін).

·      У магазинах, які спеціалізуються на продажу насіння, представлений великий асортимент товарів різних виробників. Також вони часто пропонують вигідні акції та знижки для своїх покупців.

На що слід звернути увагу?

Виділити універсальні правила для всього насіння досить складно. Адже це можуть бути як декоративні, так і овочеві культури. Основними показниками, на які слід звернути увагу при виборі і придбанні насіння, є:

·      Урожайність. Звичайно, навіть ті сорти культур, які вважаються високоврожайними, не завжди дають чудовий результат, але проблема може полягати і не в них. Зазвичай такі сорти є дуже вимогливими до грунту і іншим умовам. У той же час багато низьковрожайних культур мають більш низькі вимоги, а значить, і є більш продуктивними в результаті.

·      Витривалість. Даний показник свідчить про стійкість культури до хвороб, шкідників, несприятливих умов.

·      Лежкість. Даний показник важливий в тих випадках, коли вибираються овочі, які повинні довго зберігатися.

Таким чином, вибравши магазин, що добре зарекомендував себе, а також вивчивши основні показники вподобаних сортів, можна зробити правильний вибір, який забезпечить хороший урожай.

Наступна публікація