Новий рік 2018: куди та як поїхати, щоб надовго запам'ятати свято

Новий рік 2018: куди та як поїхати, щоб надовго запам'ятати свято

Як зустріти рік Жовтого Собаки оригінально, якщо традиційні та випробувані варіанти викликають нудьгу? Сміливий варіант — поїздка в іншу країну для зустрічі Нового року. Поїздка принесе більше вражень, ніж чергове свято у  сімейному колі, з компанією у ресторані або у натовпі на площі міста.

Відпустку можна довірити туристичному оператору, а можна все зробити самому відповідно до власних бажань та уподобань. В обох варіантах присутні "плюси" та "мінуси", але кожен — по-своєму цікавий.

Усе за планом. Напередодні зими сайти туристичних операторів наповнені запрошеннями відправитись у новорічні та різдвяні тури. Як і раніше, популярні поїздки на автобусі до Польщі, Чехії, Австрії, Угорщини та іншіх європейськіх країн. На перший погляд, новорічні екскурсії не суттєво відрізняються від поїздок в іншу пору року, але взимку доведеться мерзнути під час прогулянок. Та це лише на перший погляд.

Важливо, що у грудні, навіть в місцях, вже знайомих мільйонам туристів, атмосфера буде особливою — зимовою, новорічною, казковою! При цьому, переважно, температура на рівні близько 0. В європейських столицях в листопаді та грудні відбуваються різдвяні ярмарки просто неба — з гарячими стравами та напоями, блискучими каруселями та прикрашеними ялинками. У нас, звісно, також є подібні заходи, але поїздка в іншу країну принесе більше вражень. Сумніви на цей рахунок розвіють яскраві знімки із щасливими людьми, тисячі яких розміщені в Twitter та Instagram з тегом #christmasmarket.

Переваги: ​​економія часу на планування відпустки й вирішення організаційних питань, підказки та історії від гіда.

Слабке місце: вибір маршруту та розваг обмежений умовами обраного туру, не всі розваги сплачені при його покупці, в одній компанії відпочивають незнайомі люди.

2017 рік наші мандрівники запам'ятають, як рік, коли почав діяти безвізовий режим з країнами Євросоюзу. Власники біометричних паспортів тепер не хвилюються про отримання візи та не витрачають кошти на їх оформлення. Разом із тим, всім громадянам, з будь-яким закордонним паспортом, потрібна страховка для виїзду за кордон. В країнах ЄС при поточному курсі гривні до європейських валют медичне обслуговування коштує дивовижно дорого. Без поліса витрати на обстеження та лікування можуть бути захмарними. А поліс для тижневої поїздки на захід зі страховим покриттям €30-50 тис. коштує як порція святкового пирога із кавою — близько €10.

У подорож без обмежень! Мандрівники з великим досвідом радять новачкам відпочивати за кордоном самостійно. Завдяки онлайн сервісам молоді та активні люди здатні спланувати та підготувати економну та цікаву пригоду. Мабуть, ніколи не було так легко відкривати для себе світ, як після появи сервісів Booking, TripAdvisor, Triplantica та їм подібних. Всього за декілька годин за їх допомогою вирішуються завдання, які були серйозним викликом для Кусто та Амундсена.

Не важливо, куди вирушати на свята — хоч в Прибалтику, хоч в Португалію — сервіси дадуть відповіді на більшість питань. Складання маршруту до Кракова або будь-якої точки світу? Так. Пошук відповідного транспорту та страхування онлайн для туристів? Легко. Прогноз погоди та місцевий клімат в Празі або Будапешті? Безумовно. Майже вся інформація, що може стати у нагоді мандрівникам, тепер безкоштовно доступна кожному в у смартфоні.

Сервіси з таким великим функціоналом, без сумніву, допоможуть потрапити українським туристам на європейські новорічні ярмарки 2018 року. Важливе рішення, яке сервіси  не вирішать, — місце призначення. А з іншим, від пошуку квитків до бронювання готелю,  вони впораються. Тільки не варто відкладати вирішення цих питань на останню мить — тисячі людей теж хочуть потрапити у новорічну казку. Вже обмаль часу на пакування валіз та зарядку гаджетів для мандрівки.

Переваги: ​​свобода вибору маршруту та розваг, відпочинок у вузькому колі — парою, з друзями або родиною.

Слабке місце: трата часу на планування відпустки та особисте рішення деяких питань (квитки, страховий поліс, готель).

Варіанти, яки ми розглянули, не відображають все багатство вибору для туристів. Новий рік можна зустріти в жарких Об'єднаних Арабських Еміратах або на засніжених схилах лижних курортів Словаччини. У будь-якому випадку, нехай свято буде чарівним та гарним, а рік Жовтого Собаки — вдалим!

Наступна публікація