Онлайн-кредити: всі "за" і "проти"

Онлайн-кредити: всі "за" і "проти"

Інтернет істотно спростив життя людини в багатьох сферах. Фінанси - не виняток. Проводити платежі онлайн - це швидко, зручно і практично. Так само як і брати кредити.

Оформити кредит онлайн зараз може практично кожен повнолітній українець. Щоб отримати кредит онлайн на карту, пише Finance.ua, не потрібно витрачати час на поїздки в банк, нерви на стояння в чергах до менеджерів та кас. З моменту оформлення заявки до отримання грошей проходить, як правило, не більше 10-15 хвилин. Простота і зручність робить дану послугу затребуваною, і її популярність постійно зростає.

Давайте детально розберемося в тому, як оформити кредит на карту в інтернеті, чим він хороший і які у нього можуть бути недоліки.

Плюси отримання кредиту онлайн на карту

Існує маса причин, за якими банки відмовляють у кредитах. Позичальники проходять тисячі перехресних перевірок їх скорингових систем, які оцінюють благонадійність клієнтів. Вам можуть не видати кредит навіть в разі, якщо, наприклад, свої борги банку не повертають ваші сусіди по сходовому майданчику. Банки люблять перестрахуватися.

Інша справа мікрофінансові організації (МФО), які видають позики в інтернеті. Вони далеко не так вимогливі до позичальників, як банки, і дозволяють взяти онлайн кредит на карту без відмови. Головне, щоб клієнт був повнолітнім.

Якщо зібрати воєдино всі плюси кредитів на карту, то вийде така картина:

1. МФО видають гроші швидко, без відвідування офісів або відділень і проходження безлічі бюрократичних процедур.

2. На відміну від банків, багато компаній дозволяють оформити моментальну позику цілодобово.

3. МФО навряд чи запитає, навіщо вам потрібні гроші. Не доведеться звітувати про свої витрати.

4. Ймовірність оформити кредит без відмови набагато вища, ніж у банку.

5. У мікрофінансових організацій є програми лояльності. Постійні клієнти можуть розраховувати на хороші знижки.

6. Багато компаній видають безкоштовні (під 0,01% річних) перші "пробні" кредити.

Мінуси оформлення кредиту онлайн на карту

Звичайно ж, є і мінуси, які властиві сфері онлайн-кредитування. Більшість з них обґрунтовані підвищеними ризиками неповернення і тим, що гроші видаються практично будь-якій людині, якій терміново потрібна фінансова допомога. До недоліків кредитів на карту можна віднести:

• високу процентну ставку;

• великі штрафи за прострочення;

• кредит онлайн на карту - це мікрокредит. Він не передбачає видачу великих сум. Максимум, на який можна розраховувати - 10000-15000 гривень.

Висновок

МФО не підходять для отримання великих сум на довгий термін. Якщо вам потрібно більше, ніж 15000 гривень, то альтернативи банкам для вас, мабуть, немає. Але, якщо вам потрібна термінова грошова допомога, і багато що залежить саме від швидкості вирішення проблеми (наприклад, покупка ліків), то звернення до МФО - ідеальний варіант. Звичайно ж, доведеться трохи переплатити, але за швидкий і безпроблемний сервіс доводиться платити в будь-якій сфері, в тому числі і у фінансовій.

Наступна публікація