Освітній стартап Preply почав прийом платежів у віртуальній валюті Новини компаній

Освітній стартап Preply почав прийом платежів у віртуальній валюті

Preply оголосила про початок прийому платежів у віртуальній валюті

В Україні вже є кілька компаній, які успішно беруть біткоіни як засіб оплати.

Майданчик для пошуку репетиторів Preply оголосив про початок прийому платежів у віртуальній валюті. Сервіс вже прийняв першу оплату в біткоінах. 

Український стартап Preply перший в Україні запропонував оплачувати послуги репетиторів по всьому світу за допомогою біткоінів (ВТС). Перша оплата зафіксована за курсом 320 доларів за біткоін (на момент публікації релізу курс може відрізнятися). Платіж пройшов верифікацію, і учень зміг скористатися послугами репетитора. 

В Україні вже є кілька компаній, які успішно беруть біткоіни як засіб оплати. Найбільш гучним анонсом останніх днів стало оголошення "ПриватБанку" про запуск сервісу для інтернет-магазинів з оплати біткоінами. У питаннях правового регулювання Національний Банк України (НБУ) веде діалог з профільними фахівцями та асоціаціями і орієнтується на досвід провідних світових фінансових інститутів. 

"Вперше над роботою з криптовалютами ми задумалися ще на початку програми акселерації Techstars в Берліні. Тоді нам випала чудова можливість поспілкуватися з представниками найбільшого в Європі венчурного фонду Point Nine Capital, який інвестував в сервіс пошуку попутників BlaBlaCar. Нам порекомендували протестувати можливість прийому біткоінів в якості платіжного засобу, — зазначив Кирило Бігай, співзасновник та керуючий партнер Preply. — Тепер ми розраховуємо не тільки поліпшити бізнес-показники, а й залучити на платформу технічно грамотних користувачів". 

Вагомою перевагою криптовалюти для маркетплейсів за типом Preply є можливість скорочення комісій за проведення платежів. Зокрема, комісії за прийом коштів у системах Braintree, PayPal, Stripe складають 2,5-2,7 %, за виведення в Payoneer, PayPal, Skrill — 2-3 %. При роботі з біткоінами комісії носять добровільний характер і можуть бути зовсім відсутніми. Перевага особливо відчувається, коли доводиться обробляти транзакції в регіонах з надзвичайно високими банківськими комісіями, наприклад, в деяких азіатських країнах.

Технічній команді Preply ще належить вирішити безліч непростих завдань з автоматизації та оптимізації платежів за допомогою біткоінів. Справа в тому, що процес верифікації транзакції займає тривалий час, і волатильний курс криптовалюти може значно змінитися. Але вигоди від використання біткоінів все ж перекривають технічні складнощі, з якими пов'язані обробка та проведення операцій. 

Тільки за один місяць на освітньої платформі Preply проводиться близько 10000 годин занять — понад 42 500 відвідувачів знайшли викладача і підвищили рівень своїх знань, а близько 15 000 зареєстрованих репетиторів отримали можливість додаткового заробітку в глобальному масштабі. На даний момент для вивчення доступно 27 мов світу, 13 популярних шкільних предметів, а також заняття з акторської майстерності, музиці і малювання. 

Про компанію Preply 

Preply(Preply.com) — сервіс для пошуку репетиторів. Сервіс заснований в квітні 2013 року, країни присутності Preply: Росія, Україна, Казахстан, Білорусія, Польща. На даний момент сервіс залучив на свій майданчик близько 15 000 репетиторів і понад 42 500 учнів. 

Перевага платформи — можливість вибрати репетитора не тільки з місцевих педагогів, але й онлайн-репетиторів практично з будь-якої країни світу — США, Канади, Великобританії, Австралії та Польщі . Тут можливі самі різні географічні та вартісні варіанти: англійську дистанційно цілком може викладати студент з Південної Африки, який проживає в Нижньому Новгороді. 

Оплачувати заняття можна за допомогою платформи, вартість заняття репетитор визначає самостійно. Заняття проводяться локально і по Skype. Заняття по Skype користуються більшою популярністю і складають до 70 % з усієї кількості замовлень сервісу. Залежно від кваліфікації та міста проживання ціни коливаються від $ 1 і можуть досягати $ 100 на годину. Preply бере 100% вартості першого уроку як оплату сервісу і надає 100 % гарантію повернення коштів або заміни репетитора, якщо поточний не підійшов. За кожне нове заняття стягується комісія від оплати у розмірі 18-33 %, на платформі працює програма лояльності — чим довше викладач з Preply, тим меншу комісію він платить. 

Спочатку Preply допомагав знайти локального або скайп-викладача тільки з англійської, незабаром команда додала іноземні мови, а з вересня 2015 року на платформі можна знайти репетитора з кожного предмету шкільної програми чи педагога для власного розвитку (вокал, скрипка, фортепіано і тощо).  

У планах компанії нарощувати експансію в розвинених країнах Західної Європи, що в короткостроковій перспективі дасть вихід на нову аудиторію в 700 млн. осіб. 

Контакти:

www.preply.com

Наступна публікація