Паркетна дошка: вишуканість і стиль в інтер'єрі

Паркетна дошка: вишуканість і стиль в інтер'єрі

Будь-яке оновлення дизайну приміщення пов'язане з безліччю труднощів, одна з яких — вибір підлогового покриття.

Власникам квартир, приватних домоволодінь і офісів необхідно вирішити, яким вони хочуть бачити інтер'єр і яка підлогу буде найбільш гармонійно доповнювати його.

Не варто забувати про практичність: покриття повинне бути не тільки естетичним, а й здатним витримати механічний вплив і зберегти презентабельний вигляд на роки.

Серед сучасних настилів для підлоги на особливу увагу заслуговує паркетна дошка — міцний, надійний матеріал, який схожий зовні з масивом дерева, але не вимагає спеціального догляду і простий в експлуатації. Сьогодні споживачам доступний великий вибір даного виду покриттів, завдяки чому підібрати максимально відповідне вимогам і побажанням не складе труднощів.

Види, особливості і специфіка паркетної дошки нового покоління

Паркетна дошка являє собою структуру з трьох шарів, які розміщені перпендикулярно один одному. Завдяки такій техніці укладання матеріалу дошка відмінно зберігає свої якості під дією зовнішніх умов — вологи, перепаду температур, механічного навантаження. Верхній, лицьовий шар виконаний з цінної деревини і покритий захисною речовиною, середній являє собою збиті щільно рейки, а нижній — однорідну пластину з менш дорогого дерева або фанери.

Залежно від того, яким чином виготовлений кожен шар, розрізняють паркетну дошку:

·      однополосну: це елегантний вигляд підлогового покриття, що нагадує масивний паркет, в якому кожен елемент (дошка) покритий цільним пластом деревини, які не мають стиків і з'єднань;

·      двополосну: в даному варіанті оформлення дощок, їх покривають два підігнаних впритул один до одного шару деревини, завдяки чому в готовому вигляді підлога нагадує великоформатний паркет;

·      трьохполосну: три ряди верхніх дерев'яних планок створюють витончений візерунок на поверхні покриття, який сподобається шанувальникам класики і традиційного паркету;

·      багатосмужну: якщо для оформлення паркетної дошки використано більше трьох фрагментів деревини, то в готовому вигляді покриття для підлоги буде нагадувати строкатий орнамент невеликого паркету, на якому практично непомітні дефекти та неточності.

Якщо для вас важлива однорідність настилу і ви прагнете створити ефект «дзеркала» — виберіть односмуговий варіант, а для приміщень з високою прохідністю і частою зміною температурного режиму більше підійде трьохполосна модифікація.

На те, як буде виглядати готова підлога, впливає і такий, здавалося б, незначний момент, як зовнішнє покриття. Масло-воскові захисні речовини надають паркетній дошці приголомшливий за красою лиск і розкішний, дорогий вид. Масло підкреслює природну фактуру деревини, не згладжуючи її, на відміну від лаку. Цей вид просочення екологічно безпечний, не несе шкоди здоров'ю людей, але має гідний уваги недолік — вимагає більш частого оновлення, ніж лак. Лакова паркетна дошка довговічна і красива. Саме через її стійкість до пошкоджень цей тип покриття користується великою популярністю у споживачів.

Паркетну дошку виготовляють із різних порід деревини, серед яких зустрічаються доступні й рідкісні, дорогі варіанти. Вибрати серед них те, що підходить саме вам, не буде складно. Інтернет-магазин підлогових покриттів ArkWood запрошує вас відвідати каталог продукції і підібрати паркетну дошку, створену відомими виробниками і доступну власникам різного бюджету.

Наступна публікація