Розстрочка від забудовника – ваш реальний шанс мати власне житло

Розстрочка від забудовника – ваш реальний шанс мати власне житло

Забезпеченість українців житлом у тричі нижча ніж у розвинених країнах Європи.

Практично кожен другий українець забезпечений житлом менше "соціальної норми" 13,65 метра квадратного, або зовсім не має власного житла. Якщо додати до цього нереально високі ставки іпотечного кредитування та не найкращу ситуацію в економіці, то питання придбання власної квартири може здаватись безперспективним.

Насправді не все так погано, зверніть увагу на те, як у Києві та великих містах одна за одною з’являються  новобудови, як в готових будинках ввечері світиться багато вікон. Чому б і Вам не стати одним зі щасливих власників нової квартири?

За останній рік банківські ставки іпотечного кредитування суттєво знизились і сьогодні вже можна побачити об’яви про банківський кредит на покупку квартири під 4,9, або 5,7% , але такі ставки діють тільки перший, або перший і другий роки виплат, а потім все ж 25%. Є декілька банків, що реально кредитують під 16-18% у гривні на 20 років! Проте банки вимагають підтверджений і досить великий офіційний дохід, а оформлення іпотеки разом з накладними витратами виллється Вам в чималу суму. Як правило банки кредитують лише на покупку квартир у введених в експлуатацію будинках, або на покупку квартир на вторинному ринку. Багато людей принципово не хочуть мати справу з банками.

Альтернативою банківському кредитуванню є розстрочка від забудовника. Усі умови, крім терміну тут будуть цікавішими. По-перше, менші відсоткові ставки, а іноді й безвідсоткові умови розстрочки. По-друге, невисока вартість оформлення. По-третє, значно менший пакет необхідних документів. Забудовники як правило не вимагають документального підтвердження розміру доходів. Зрозуміло, що виплата у розстрочку обходиться дорожче ніж одномоментна сплата повної вартості квартири. Але це менша переплата ніж на банківському кредиті. Більшість забудовників готові надавати розстрочку тільки на час будівництва будинку, дехто на 1-2 роки на вже готове житло.

Більшість, але не всі! Наприклад у ЖК "Милі квартири" пропонують як інвестування в будівництво, так і розстрочку на три – п’ять років  на готове житло. Наразі це одні з найцікавіших умов на ринку нерухомості Києва та Київської області. Якщо брати тут на виплату квартиру в останній черзі будівництва, то до здачі будинку для виплати буде майже вісім років, за цей час треба викупити 60% площі квартири, решта дається на виплату ще на три, або п’ять років після введення будинку в експлуатацію та Вашого заселення. В сумі це термін близько 12 років! Для першого внеску інвестування достатньо 20% вартості квартири. Крім того для інвестування можна обрати іншу чергу будівництва, що буде завершена раніше, або одразу готову квартиру в зданому будинку.

Розташований ЖК "Милі квартири" у найближчому передмісті Києва, всього у 5-ти кілометрах від міської смуги, та у 15 хвилинах їзди до метро. Тут є вся необхідна інфраструктура, а поруч ліс і озеро з ландшафтним парком. Чотири будинки у комплексі вже введено в експлуатацію, а до кінця року буде здано і заселено 5-й будинок. В залежності від обраної Вами черги будівництва, квартири та фактичного розміру першого внеску, щомісячний платіж буде від 3000 до 10 000 грн. Такі платежі доступні більшості Українських сімей!

                                                                                                                      А. Зелений

Наступна публікація