Samsung Galaxy S8 Duos доступний до продажу

Samsung Galaxy S8 Duos доступний до продажу

Довгоочікуваний смартфон Samsung Galaxy S8 з'явився в Україні.

Крім звичайної версії доступний варіант з двома SIM-картами. Незважаючи на безліч нововведень і переваг у флагмана все ж є і деякі недоліки.

Новинка з'явилася в Україні

Найбільш очікуваний "андроїдний" смартфон року — Samsung Galaxy S8 (Duos) — з'явився в продажу в Україні. Доступні дві версії — Single SIM і Dual SIM. Передбачається, що двосімковий варіант буде користуватися великим попитом. Розглянемо більш докладно, що це за апарат і чи виправдає він очікування фанатів.

Дисплей став великим і "безмежним"

Цього року в тренді мінімально можливі рамки екрану: взяти хоча б Xiaomi Mix з ультратонкою рамкою, а також iPhone 8, який, за чутками, отримає й зовсім безрамкову лицьову панель.

Нове покоління лінійки Galaxy S цікаве тим, що edge-екран присутній не тільки у більшій моделі, а й у меншій. Тому перша до назви отримала приставку "+", а не "Edge", як раніше. Нові апарати називаються Samsung Galaxy S8 і Samsung Galaxy S8+. А їх двосімкові версії доповнюються приставкою Duos.

До слова, тепер уже і менша модель стала фаблетом. Довжина діагоналі екрана становить 5,8 дюйма. Дисплей займає практично всю фронтальну сторону, через що для апаратної кнопки Home не залишилося місця. Але залишилася її функція: Home тепер вбудована в дисплей і практично завжди працює (за винятком моменту, коли екран переходить в режим Always on display). Сканер відбитка пальця на тильній стороні.

Дисплей "витягнувся" в довжину, але по ширині корпус залишився майже незмінним, через що змінилася роздільна здатність екрану. Samsung Galaxy S8 Duos відтворює зображення з роздільною здатністю 2960х1440 пікселів (співвідношення сторін — 18,5:9) з незначним зменшенням піксельної щільності в порівнянні з попередником. Є можливість знизити роздільну здатність до HD+ (1480х720) або Full HD+ (2220х1080).

Продуктивність, пам'ять, автономність

Процесори для Galaxy S8 Duos використовуються найсучасніші. Для жителів північноамериканського регіону пропонується 10-нанометровий Snapdragon 835 з 4 ядрами по 2,45 ГГц і 4 ядрами по 1,9 ГГц. Для європейців доступна версія з процесором Exynos 8895 (4х2,3 Ггц, 4х1,7 Ггц), створеним за аналогічним техпроцесом. Обидва чіпа досить потужні і демонструють високу продуктивність. У цьому також заслуга 4-гігабайтної оперативної пам'яті.

При перевірці на продуктивність бенчмарк AnTuTu показав достойні показники. За його даними, Galaxy S8 Duos з процесором Exynos 8895 набирає 174155 бали, лише трохи випереджаючи iPhone 7 Plus (173110). А ось модель, яка оснащена чипом Snapdragon 835, навпаки, змушує корейського смартфона дихати в спину "яблучному" конкуренту. Результат — 162101 бала.

Самсунг Галаксі S8 Duos представлений в єдиній модифікації. На борту 64 ГБ вбудованої пам'яті, але є можливість збільшити обсяг за допомогою карти пам'яті на 256 ГБ, використовуючи її замість другої SIM-карти.

Ємність батареї пристрою становить 3000 мАг. Заряджати його пропонується через роз'єм Type-C (передбачений перехідник micro-USB/Type-C). Незважаючи на енергозберігаючий процесор, "кореєць" не вражає результатом: він працює від акумулятора приблизно стільки ж, скільки і інші сучасні смартфони. Підтримуються бездротова і швидка (Quick Charge 2.0) зарядка.

Камера з інтелектуальним автофокусом

Основна камера Samsung Galaxy S8 Duos оснащена світлосильним об'єктивом (діафрагма f/1.7), завдяки чому виходять хороші кадри при слабкому освітленні. Благо компанія не женеться за кількістю пікселів, тому, як і раніше, знімки мають 12-мегапіксельну роздільну здатність. Розмір пікселів, як і раніше, 1,4 мкм, що поряд з діафрагмою демонструє хороший результат.

Додаток камери багатий різними програмними настройками: набір масок (подібно до тих, які представлені в додатку MSQRD), поліпшувачі шкіри, режими зйомки (в тому числі режим для зйомки їжі). Є можливість вибирати формат фотографій — JPG або RAW.

Що стосується фронтальної камери, то вона збільшилася з 5 Мп до 8 Мп. З'явилося інтелектуальне автофокусування з функцією розпізнавання осіб, а також маски.

Підвищений захист даних на Samsung Galaxy S8 Duos

З камерою пов'язана і система безпеки. Сканер відбитка пальця, розташований відтепер ззаду, і графічний ключ — вже не єдині "захисники" смартфона. Їх ряди поповнили датчик розпізнавання особи і сканер райдужної оболонки ока. Подейкують, що нові датчики не забезпечують високу безпеку, оскільки можуть позитивно відреагувати на фотографію власника смартфона. На практиці ж поки що перехитрити сканери не вийшло (можливо, це потрібно робити якось по-особливому). До слова, сканер райдужної оболонки ока не реагує на користувача в окулярах або лінзах.

Підключення двох навушників одночасно

Крім Type-C провідні інтерфейси представляє аудіовихід mini-jack. Благо у Galaxy S8 Duos він присутній. Разом з тим флагман комплектується навушниками AKG від компанії Harman, яку, до речі, купила Samsung. Аксесуар виглядає стильно і звучить відмінно. У комплект входять амбушюри різного розміру.

Але інтерес викликають не стільки нові навушники, скільки новий бездротовий спосіб прослуховування музики. З'явилася підтримка Bluetooth 5.0, що дозволяє підключати відразу дві wireless-гарнітури. Судячи з відгуків, багатьом цієї функції якраз не вистачало.

Samsung Galaxy S8: ціна

Цінник корейського флагмана, звичайно, не назвеш низьким, але не такий вже він і високий у порівнянні з конкуруючими смартфонами. Зараз модель доступна в п'яти кольорах (чорний, сірий, сріблястий, золотий, синій) за ціною від 24999 грн.

Наступна публікація