САН ІнБев Україна робить ставку на преміум-сегмент

САН ІнБев Україна робить ставку на преміум-сегмент

Один з лідерів пивоварного ринку України компанія "САН ІнБев Україна", що займає 30% українського ринку пива, в умовах падаючого ринку робить ставку на преміум-сегмент. Про це в інтерв'ю Agroportal.ua повідомив Дмитро Шпаков, президент бізнес-підрозділу AB InBev Східна Європа.

"Ми плануємо залишатися на провідних позиціях. Деякий час тому ми взяли курс на преміумізацию портфеля. Сьогодні у нас найсильніший портфель в цьому сегменті і найбільша частка в преміумі – 38% за підсумками 2016 року. Прекрасно себе почувають і локальні бренди – "Чернігівське" лідер ринку з 2008 року. У 2016-му його частка склала 16,5%", – розповідає експерт.

За словами Шпакова, ринок пива за останні роки істотно скоротився приблизно на 40% з 2008 року. Шпаков додав, що, незважаючи на загальне падіння ринку, обсяг продажів імпортних брендів в Україні зростає. "У 2016 році ми завезли кілька нових сортів Leffe, сидр Stella Artois. У цьому році ми також плануємо поповнювати портфель цікавими європейськими сортами, а також локальними запусками", – коментує президент бізнес-підрозділу AB InBev Східна Європа.

Також він повідомив, що потроху пивна культура розвивається в Україні. Споживач пробує крафтові сорти і стає більш вимогливим по відношенню до категорії як такої. "Тому ми сьогодні плануємо розширювати лінійки існуючих брендів, глобальних і локальних, і пропонувати нові смаки до вже існуючих", – говорить Дмитро Шпаков.

ДОВІДКА ПРО КОМПАНІЮ

ПАТ "САН ІнБев Україна" представляє найбільшу в світі пивоварну компанію у світі Anheuser-Busch InBev і об'єднує Чернігівське, Харківське та Миколаївське відділення. Портфель пивних брендів складається з глобальних ТМ: BUD, Corona Extra, Stella Artois, Beck's; міжнародних ТМ: Corona, Staropramen, TALLER, Hoegaarden, Leffe, Löwenbräu, Franziskaner, Spaten, а також локальних ТМ "Чернігівське", "Рогань", "Янтар", "Жигулівське", DAO. У 2016 році частка українського ринку ПАТ "САН ІнБев Україна" склала 30,0% в натуральному вираженні.

Наступна публікація