Що вміє оновлений Яндекс Браузер?

Що вміє оновлений Яндекс Браузер?

Нова версія Яндекс Браузера відкриває нові можливості перед користувачами пристроїв на операційних системах Windows, macOS і Android.

Представлений громадськості всього п'ять років тому, сьогодні він неймовірно популярний. Більше 20% стаціонарних комп'ютерів в рунеті використовують саме цей веб-оглядач.

Технологія активного захисту користувачів — одна з причин такого високого попиту. Експерти відзначають гідний рівень безпеки. Це нове слово в області антиспаму й антивірусних атак. Крім того, Yandex Browser обирають за надійну роботу сервера, зручну синхронізацію даних, переклад цілих сторінок окремих веб-сайтів, "розумний" адресний рядок, вбудований Adobe Flash Player, хорошу швидкість і прискорену роботу з HTTP.

Програма постійно розвивається. Кожне оновлення робить браузер ще більш привабливим, ефективним і зручним у використанні.

Одним із таких нововведень стало винесення відео на окрему сторінку. Редакція Яндекс.Браузер 17.3.1 для комп'ютерів на операційних системах Windows і macOS відкрила користувачеві можливість переглядати відеоматеріали в новому вікні, яке відкривається поверх всіх вкладок. Це віконце можна переміщати по всьому екрану. Перегляд фільмів або відеороликів в зручному для користувача місці не відволікає від паралельного виконання інших завдань на комп'ютері.

Відкривається це вікно за допомогою спеціальної кнопки. Один клік — і плеєр запрацював в окремій вкладці. Відео, як зазвичай, можна перемотувати, зупиняти, регулювати в ньому звук та ін. Відеоконтент буде продовжувати відтворюватися навіть у тому випадку, якщо користувач згорне браузер.

Подібний запуск доступний для HTML5-відео, а також для Flash. 

Компанія "Яндекс" представила нововведення і в області синхронізації даних. Так, в оновленій версії більше немає необхідності в створенні облікового запису "Яндекса" для того, щоб синхронізувати вкладки, історію переходів, паролі та іншу інформацію на різних пристроях. Користувальницький аккаунт автоматично створюється через авторизацію Google, ВКонтакте, Facebook, Twitter або Mail.Ru.

На окрему увагу заслуговує новий режим читання. Якщо активувати цю опцію, всі зайві елементи зникнуть з екрану, залишиться тільки необхідне: текст та ілюстрації.

Нові можливості не обійшли стороною і користувачів пристроїв на операційній системі Android. Розробники впровадили унікальну функцію, яка не реалізована досі ні в якому іншому браузері — послівні підказки. Тепер введення пошукових запитів стало ще простішим. Користувачеві не потрібно більше вводити їх повністю.

Зазвичай браузер пропонує найпоширеніші варіанти запитів, які можуть не мати нічого спільного з тим, що шукає людина. Доводиться продовжувати писати для уточнення. Послівні підказки Яндекс.Браузер покликані заощадити цей час. Користувач пише, бачить підказки, може клікнути один раз для переходу за підказкою або внести корективи в уже обрану підказку.

Наступна публікація