Шафи-купе знову в тренді: увігнуті й опуклі форми

Шафи-купе знову в тренді: увігнуті й опуклі форми

Завдяки своїй універсальності та зручності шафи-купе відразу після своєї появи стали одними з найпопулярніших предметів меблів у всьому світі. Завдяки вбудованим моделям дизайнери з легкістю реалізують всі індивідуальні побажання клієнта.

Але на якийсь час ці меблі пропали з п'єдесталу першості і знову поступилися своїм місцем платтяним шафам з класичним дизайном. Тимчасове затишшя віщувало справжню бурю, і вона настала з появою першої радіусної моделі шафи-купе.

Вигнуті лінії фасадів стали справжніми інноваціями в світі меблевого мистецтва, тож природно, багато фірм-виробників підхопило цю хвилю і стало модернізувати і допрацьовувати, представивши покупцям нові шафи-купе з вигнутою та увігнутою формою.

Завдяки тому, що новинки несуть у собі практичність, креатив, сучасність, вишуканість, шафам-купе вдалося повернути собі колишню популярність. Завдяки таким меблям дизайнери отримали заряд енергії і надихнулися на нові ідеї для створення інтер'єру.

За допомогою увігнутих і вигнутих форм ви зможете створювати оптичні ілюзії, ніби граючи з простором. У порівнянні з іншими моделями напівкруглі шафи мають масу переваг. До списку можна віднести їх:

·      Функціональність. Ви можете не лише грати з зовнішнім простором: внутрішній зміст вас теж здивує.

·      Естетичність. У порівнянні зі стандартною прямокутною формою дана модель виглядатиме цікавіше і більш виграшно.

·      Здатність облагородити недоліки кімнати за допомогою візуальних прийомів.

І опуклі, і увігнуті моделі шаф нового покоління відрізняються одними й тими ж перевагами. Головне правильно зробити вибір і зрозуміти, де доречніше буде поставити певну модель. Найголовнішою перевагою даних моделей завжди буде здатність створювати унікальний оптичний ефект.

Саме цей козир дозволяє меблям не просто створити потрібний візуальний ефект, але в корені змінити сприйняття простору, не зачіпаючи його справжні кордони. Незважаючи на таку колосальну практичність зовнішнього вигляду шаф, їх функціональність анітрохи не поступається в плані зручності.

Цілком логічно, що ідея створення радіусних шаф з їх різновидом у вигляді увігнутих та вигнутих моделей прийшла в голову дизайнерам з метою урізноманітнити звичні інтер'єри будинків. У гонитві за ексклюзивністю щодня тисячі дизайнерів працюють над створенням нових моделей та їх реалізацією. Сміливі ідеї завжди вітаються у цій сфері діяльності, адже без них ніяк не можна.

За допомогою таких предметів меблів можна не тільки замаскувати недоліки приміщення, а й розділити його на дві частини, використовуючи методику зонування.

Для того, щоб підкреслити розкіш інтер'єру і дорожнечу виробу, використовуйте увігнуті моделі шаф-купе. Для створення інтер'єру в стилі модерн, який вітає плавні лінії, можна використовувати опуклу шафу, яка, до речі, виглядає ні краплі не гірше.

Наступна публікація