Спеціальні тарифи на скління ОСББ та ЖКГ або як заощаджувати на опаленні

Спеціальні тарифи на скління ОСББ та ЖКГ або як заощаджувати на опаленні

На рівні ОСББ приймається рішення про заміну дерев'яних вікон у під'їздах будинку. Адже теплий під'їзд значно знижує загальні тепловтрати.

В нинішній час жителі стандартних багатоповерхівок відчувають шокову терапію, отримуючи платіжки за опалення, гаряче водопостачання і електроенергію. Сподіватися на те, що тарифи знизяться, вже не варто. Тому настав час приймати виклик і шукати шляхи скорочення споживання та економії енергоресурсів. Не секрет, що з плином часу матеріали, що використовувалися при будівництві будинків, вже давно втратили свої теплоізоляційні властивості і тепловтрати через вікна, двері, підвали і стіни значно перевищують норми. З урахуванням нових високих цін на тепло, питання утеплення та енергозбереження виходить за значимістю на 1 місце.

Яким же способом раціонально використовувати джерела тепла? Якщо з приватним сектором все зрозуміло, власники будинків самі приймають рішення про энергомодернизации, то в багатоповерхівках справи йдуть набагато складніше. І тут є три варіанти рішення: або сподіватися витягнути лотерейний квиток і потрапити в титул міста, або залишити все як є і продовжувати платити величезні платежі, або взяти відповідальність за свій будинок на себе і створити ОСББ. Але хто буде це робити? ЖЕК? Держава? Добрі дяді і тьоті? Ні, це доведеться робити мешканцям багатоквартирних будинків.

Що ж таке ОСББ? ОСББ - це об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, тобто, це коли мешканці окремого будинку об'єднуються і самі вирішують скільки грошей і на що їм потрібно збирати. Таким чином, можна власними силами утеплити свій будинок і скоротити загальне споживання енергоресурсів на його обігрів. А відповідно, знизити суми оплати за тепло.

З чого ж слід почати? Вже давно доведено, що індивідуальне утеплення квартир не знижує споживання тепла, та все одно доводиться платити за встановленим тарифом. Тому для економії необхідна энергомодернизация всій багатоповерхівки і вона повинна бути комплексною:

Заміна під'їзних вікон і дверей, які дозволять зберегти тепло в будинку і не будуть випускати через щілини старих дерев'яних вікон дверей.

Встановлення теплових пунктів, які дозволять регулювати температуру в конкретному будинку.

Лічильники тепла, які показують реальні показники використаного тепла.

Утеплення всього будинку, а не окремих квартир.

І тільки тоді энергомодернизация дасть бажаний результат і економія може досягти 50%! У будь-якому випадку, потрібно почати з створення ОСББ, а далі необхідно намітити курс энергомодернизации всього будинку, з чого почати і куди рухатися.

Виникає важливе питання, де взяти фінансування?

Існує Державна програма допомоги з фінансування будинків, які потребують энергомодернизации. Мова йде про "Теплих кредитах". Сенс програми в тому, що за рахунок держави відшкодовується частина витрат, а саме від 45% суми, витраченої на утеплення будинків для зменшення споживання енергоресурсів. З метою підтримки створення ОСББ і, взятого Державою курсу на енергомодернізацію, частину витрат взяла на себе місцева влада, а саме, виплати відсотків за кредитом. За інформацією Агентства Держенергоефективності, за 2016 рік ОСББ отримали компенсацію від держави за програмою "Теплий дім" у розмірі 60 млн. грн. Зазначимо, що це 3.6 рази більше, ніж у попередньому році.

Звертаємо увагу, що компанія Віконда-Запоріжжя є офіційним акредитованим партнером Ощадбанку та Укргазбанку.

Як підключитися до державної компенсаційної програмі?

На рівні ОСББ приймається рішення про заміну дерев'яних вікон у під'їздах будинку. Адже теплий під'їзд значно знижує загальні тепловтрати.

Голова ОСББ звертається в компанію Віконда-Запоріжжя і підраховує суму витрат, що складається з вартості віконних блоків і матеріалів для монтажу і оплати робітникам. (Компанія Віконда-Запоріжжя пропонує программу скидок для замовлень від багатоквартирних будинків).

Після цього представник ОСББ звертається в банк і оформляє кредит на зазначену суму.

Віконда-Запоріжжя оперативно і якісно виконує роботи і здає їх за Актом виконаних робіт. На підставі цього документа держава компенсує від 45% кредитних витрат, а міська влада компенсує відсоток по кредиту. Залишок суми ділиться між мешканцями і гаситься протягом декількох років.

 

Тобто зайнятися энергомодернизацией свого будинку потрібно як можна швидше. І краще це робити за допомогою надійних і вигідних підрядників і державної програми компенсації.

Консультації за телефонами: (096) 16-9999-7 (061) 701-67-70

з 8.00 до 20.00 без перерв і вихідних

Офіційний сайт  Виконда-Запорожье  

Наступна публікація