Тарас Чекурда: "Бережливе виробництво — основа для компанії ВМВ Холдинг"

Тарас Чекурда: "Бережливе виробництво — основа для компанії ВМВ Холдинг"

В умовах інтенсивного зростання конкуренції серед виробників корпусних меблів як в Україні, так і за її межами, компанія ВМВ Холдинг є виробником і експортером корпусних меблів в Україні.

Вона перебуває в постійному пошуку нових рішень, які допоможуть підприємству працювати ефективніше і зміцнити свої позиції на ринку.

Тарас Чекурда каже, що одним з таких рішень для компанії стало впровадження бережливого виробництва, як інструмент оптимізації виробничих і управлінських процесів. Так, починаючи від 2019 року, відбувалося залучення персоналу підприємства до основ бережливого виробництва шляхом проведення навчання і вирішення практичних кейсів.

За результатами впровадження базових принципів бережливого виробництва компанії вдалося істотно зменшити втрати на виробництві, забезпечити зростання обсягу випуску продукції і зменшити її собівартість.

Впровадження нових технологій — можливість вийти на новий ринок

Поліпшення виробничих і управлінських процесів позитивно позначилися на якості продукції, що також сприяло виходу на нові ринки збуту. Вже у вересні 2019 року продукція ВМВ Холдингу була представлена на виставці MOW в місті Бад-Зальцуфлен, Німеччина.

Крім того, за результатами незалежного сертифікаційного аудиту, компанія ВМВ Холдинг, в квітні 2020 року, отримала сертифікат FSC. Він показує, що лісова продукція, в нашому випадку це плита ДСП і МДФ, надходить з лісового господарства, де дотримуються принципів сталого, постійного і безперервного лісокористування, з урахуванням питань охорони довкілля.

Також метою компанії ВМВ Холдинг є до кінця 2020 року у виробництві повністю перейти на плиту класу E-LE (Extra Low Emission) — плита з екстра низькою емісією формальдегіду. "Все це є частиною глобальної стратегії із виходу на нові ринки (Австрії, Швейцарії, Нідерландів) і дозволить позиціонувати компанію як ту, що відповідально ставиться до довкілля і піклується про безпеку кінцевого споживача", — так коментує плани холдингу Тарас Чекурда.

Слід зазначити, що карантинні заходи, введені в Україні і країнах Європейського Союзу в зв'язку з поширенням коронавірусу Covid-19 мали негативний вплив на діяльність ВМВ Холдингу. Однак компанії вдалося зберегти більшу частину персоналу, забезпечити клієнтів необхідною кількістю продукції та впровадити нові моделі меблів як для внутрішнього, так і для зовнішнього ринків.

Наступна публікація