Туреччина — країна "Тисячі і однієї ночі"

Туреччина — країна "Тисячі і однієї ночі"

Туреччина — чудово красива і гостинна країна.

Вона вражає своєю багатою історією та природними красотами, дивовижними історичними та архітектурними пам'ятками. Туреччина — це морський бриз, солоне повітря, спекотне сонце і старовинні перекази. Туреччина — це розкішні палаци і легенди про велику любов. Це місце має відвідати кожен!

Пам'ятки Туреччини

Відпочинок у Туреччині — це можливість не тільки розслабитися на пляжі і поніжитися під ласкавими променями сонця, це чаруюча перспектива насолодитися усіма дивовижними і неймовірними красотами стародавньої імперії, колиски великих правителів і вражаючих історій.

У нашому матеріалі ми пропонуємо вам ознайомитися з головними визначними пам'ятками Туреччини, які входять в список обов'язкових до відвідування для кожного гостя країни.

●      Собор Святої Софії, розташований в Стамбулі, культурній столиці цього краю, є унікальною архітектурною будовою, яка не має аналогів в світі. Він вражає своїм внутрішнім оздобленням, адже даний собор — єдиний у всьому світі, де зберігаються згадки про кілька культур — ісламська і візантійська мозаїка, а також скандинавські руни.

●      Палац Топкапи — це справжня перлина колись могутньої і великої Османської Імперії — саме тут розташовувалися опочивальні великих султанів і їх гареми. Прогулявшись по довгих коридорах і низці кімнат, ви зможете відчути дух історії, багатої і такой, що зачаровує, прислухатися до шепоту стін — деякі з них, можливо, розкажуть вам про інтриги і змови, що відбувалися свого часу в палаці.

●      Блакитна мечеть — саме її оспівують у багатьох фільмах режисери та кінопродюсери. Одного разу її внутрішнє оздоблення порівняли з небесами — і, насправді, будівля настільки легка і повітряна завдяки своєму стилістичному і архітектурному оформленню, що здається, ніби вона ширяє над землею.

●      Каппадокія — унікальна місцевість, найчастіше закарбовується на фотографіях і листівках. Ця чарівна долина вражає своїм природним оздобленням, вона здається справжньою казкою, саме тим місцем, в якому повинні відбуватися чудеса і збуватися мрії. Саме тут туристам та відпочиваючим надається чудова можливість піднятися над долиною на повітряній кулі — щоранку, в залежності від погодних умов, в повітря піднімаються понад п'ять десятків аеростатів — і видовище це воістину зачаровує.

Туреччина вражає і вражає. Вона постає перед своїми гостями країною з казок "Тисячі і однієї ночі", вона зберігає в собі безліч легенд і дивовижних історій. Туреччина — це не тільки розкішні курорти і блакитне узбережжя, Туреччина — це особлива культура, непередавана атмосфера якої справляє незабутнє враження на кожного, хто опиняється серед її красот.

Наступна публікація