"Уманьпиво": зберігаємо традиції, йдемо в ногу з часом

"Уманьпиво" — це пиво, яке зроблено в Україні для українців.

Історія "Уманьпиво" почалася в 1878 році. Багато що змінювалося, під час Другої світової пивоварня була повністю зруйнована, і лише в 60-х роках виробництво пива вдалося повністю відновити. Але незважаючи на це, якість хмільного завжди залишалося на високому рівні. У 2015 році завод став першим в Національному рейтингу якості товарів та послуг України. Починаючи з 2000 р, в скарбничці зібралося більше 50 нагород за відмінний смак хмільного. Був відзначений і "Лимонад" — компанія "Уманьпиво" поїхала з VII Міжнародного професійного дегустаційного конкурсу напоїв з дипломом і медаллю за перше місце. На думку міжнародного журналу "Пивна справа", пивзавод входить в 10 найбільш успішних компаній з виробництва і продажу пінного напою в Україні.

"Сьогодні ми варимо 9 сортів пива („Жигулівське“ світле з Умані, „Пшеничне“ світле, „2002 Медове“, „Вайсбург“ червоний ель, „Вайсбург“ світле, „Вайсбург“ лагерного типу, „Вайсбург“ біле нефільтроване, „Вайсбург“ темне, „Вайсбург“ безалкогольне), а також 4 види сидру (Golden, Golden Lemon, Golden Perry, Golden Cherry). Випускається „Лимонад“ з Умані і газована вода „Свіжа вода“. На даному етапі проводиться повний ребрендинг, на суд поціновувачів буде представлено кілька нових смаків хмільного.

Ми вирощуємо ячмінь на власних полях Уманщини; самі робимо солод з добірного зерна; використовуємо воду, добуту з артезіанських горизонтів; додаємо хміль, привезений прямо з Баварії, і особливу расу дріжджів — все це, в поєднанні з любов'ю уманських пивоварів до напою і своїй справі, втілюється в пінне „живе“ пиво, улюблене мільйонами українців.

У 2008 році ми почали співпрацювати з колегами з Німеччини: на завод приїжджала інженер-пивовар Сандра Торманн, щоб поділитися своїм досвідом. Після цього було запущено виробництво сортів пива преміум-класу родом з Баварії. Раз на квартал „Уманьпиво“ відвідують фахівці провідних німецьких компаній в галузі пивоваріння, щоб перевірити, чи дотримується технологія виробництва пива. На заводі стоїть сучасне обладнання: СИП-станція дозволяє дезінфікувати всі установки, не розбираючи їх, бродіння відбувається в стерильних умовах в циліндроконічних танках, нова лінія розливу видає 6 тис. ПЕТ-пляшок на годину.

Правильний термін зброджування, добірні компоненти і суворе дотримання технології дає хмільному той самий незабутній солодкуватий смак, щільну піну і густувату консистенцію. Готовий продукт недарма називають живим: він зберігається всього кілька днів", — розповідає Станіслав Омельчук, начальник варильно-бродильного відділення пивоварні.

Попередження про небезпеку алкоголю

 

Залиште свій коментар

Вибір редакції