Від електро до акустики: в пошуках своєї гітари

Від електро до акустики: в пошуках своєї гітари

Отже, ви вирішили придбати гітару, але поки не визначилися, якою ж вона буде — електричною чи акустичною. Цей матеріал допоможе вам зробити остаточний вибір на користь оптимального музичного інструменту, відповідно до ваших потреб і побажань.

Види гітар

Почнемо з того, що всі гітари можна розділити на кілька категорій:

  • акустики;
  • електроакустики;
  • напівакустика;
  • електрогітари.

У свою чергу, акустичні гітари діляться на ще кілька підкатегорій. Хоча переважно їх ділять на два основних напрямки:

  • класичні (під нейлонові струни);
  • естрадні (під металеві струни).

Крім використовуваних струн, дані гітари відрізняються міцністю конструкції. Естрадні більш потужні, та й сам корпус у них, як правило, об'ємніший. Особливо це стосується моделей під назвою дредноут і джамбо. Збільшена дека дає відчутний резонанс звуку.

Для чого потрібна гітара

Загальна відповідь буде у всіх однакова, а ось якщо підходити конкретніше, то різниця і визначить вибір на користь конкретного музичного інструменту. Наприклад, у якості похідного варіанту краще буде естрадна гітара з невисокою вартістю. Для академічного навчання грі на інструменті найкраще підійде класична акустика.

Електрогітара — окрема тема для розмови. Найімовірніше, ви плануєте грати в групі, адже це у першу чергу музичний інструмент для творчості в колективі однодумців.

Як вибирати

Якщо це ваш перший інструмент, не поспішайте купувати щось дороге. Зупиніть вибір на середньому ціновому сегменті. Купити гітару в Україні просто і легко. Можна це зробити взагалі не виходячи з дому. Досить відвідати музичний інтернет-магазин і оформити покупку, яку вам можуть доставити прямо додому.

Що знадобиться ще

Не забувайте, що крім самого інструменту, вам обов'язково знадобляться й різні аксесуари. Практично завжди виникає потреба в чохлі, для транспортування гітари в поході або на репетицію чи концерт. Удома вам не завадить підставка, в ідеалі для підлоги. Для електрогітари і естрадної акустики бажано купити кілька медіаторів різної товщини і ступеня м'якості. Що стосується тюнера для настройки струн — все суто індивідуально. Також не буде зайвим запасний комплект струн, адже вони мають властивість періодично рватися.

Наступна публікація