Вікна як елемент інтер’єру

Вікна як елемент інтер’єру

Конфігурація і розташування вікон, як невід'ємної частини будь-якої будівлі, формує сприйняття архітектурного стилю і екстер'єру цієї будівлі і навіть впливає на оформлення його внутрішнього простору.

Вікна нестандартних форм, через високу ціну, не часто використовуються в масовому будівництві, займаючи нішу  індивідуального проектування.

• Арочні вікна - виглядають ексклюзивно і вишукано. Якщо раніше арочне вікно завжди було глухим, то зараз технології дозволяють створювати моделі, що відкриваються під будь-яким кутом. Найпоширеніша - правильна арка, де висота до ширини 2: 1. Популярні також підковоподібні (характерні для ісламських культур форми)  і стрілчасті - дві напівкруглі пересічні арки (типові для готичного стилю).

• Трикутні вікна - рідко бувають основними, але дуже часто їх можна зустріти в приватних котеджах з гостроверхим дахом або на поверхах з мансардами. За своєю функціональністю вони нічим не поступаються звичайним вікнам. Трикутні можливо виготовити тільки за умови, що кут зварювання ПВХ профілю буде більше 32 °.

• Круглі вікна надають дуже незвичайну атмосферу інтер'єру приміщення і екстер'єру будівлі в цілому, якщо вони встановлені в якості зовнішніх. Але частіше їх встановлюють всередині, наприклад, в басейні, створюючи ефект «ілюмінаторів».

• Панорамні (французькі) вікна - конструкції великих габаритів, від підлоги до стелі. Можуть замінювати собою стіну, досить важкі. Найчастіше з такими вікнами використовуються розсувні системи для відкривання або вбудовані двері. Панорамні вікна ідеальні для приміщень з гарним видом.

• Еркерні вікна - це по суті кілька металопластикових вікон, з'єднаних між собою під заданим кутом.  Дуже добре підходять для веранд, скління балконів, зимових садів. Виглядають дуже дорого і незвично, але і коштують недешево.

Варто зауважити, що для нестандартних віконних конструкцій діють певні обмеження. Металопластиковий або алюмінієвий профіль не завжди можна зігнути на заданий кут, він може просто зламатися. Дуже важливо правильно розрахувати вікно, підібрати потрібний режим та фурнітуру. Тому, вибираючи нестандартні вікна, звертайте увагу на компанію-виробника. Однією з кращих в Україні, авторитетні в галузі фахівці називають компанію ГЕОКОМ РЕСТ https://geokomrest.ua - вітчизняного виробника, що використовує передові європейські технології виробництва.

Наступна публікація