Як підібрати кредит: поради фінансового порталу

Як підібрати кредит: поради фінансового порталу

Оформлення кредиту може стати досить стресовим завданням. Як заощадити на відсотках, якщо потрібно взяти позику на невеликий термін? На що звертати увагу при виборі кредитора?

Перед тим, як оформляти кредит онлайн або кредит готівкою, скористайтеся порадами Finance.ua.

Порівняйте все, що пропонують на ринку кредитних послуг

Зараз на ринку українського кредитування досить багато як мікрофінансових організацій, так і банків, які погоджуються кредитувати на невеликі суми. Але якщо в банку такі питання вирішуються кредитними картами з грейс-періодом (вважайте, повернути вам доведеться стільки ж, скільки ви і брали), то в МФО потрібно буде платити за кожен день використання кредитних грошей.

Найчастіше мікрокредити можуть в кінцевому підсумку виявитися невигідними: так, в середньому переплата по мікрокредитах в мікрофінансових організаціях досягає 600-700% річних.

Розрахувати відсотки по кредиту ви можете за власною формулою. Детальніше про це читайте в матеріалі на Finance.ua.

Головне правило кредитування в МФО: чи не прострочити платежі (інакше доведеться платити істотні штрафи) і користуватися акційними пропозиціями. Наприклад, один з найбільш популярних форматів акцій – перший кредит по 0,01%. За допомогою таких акцій ви зможете істотно заощадити на позику.

Подивіться відгуки про кредитора

Не все, що пишуть в інтернеті, варто приймати за чисту монету. Позитивні відгуки іноді пишуть боти, а негативні найчастіше сильно прикрашені. Але по співвідношенню поганих і хороших коментарів можна приблизно оцінити, як компанія поводиться з клієнтами.

До слова, відсутність обговорень в інтернеті теж має насторожити: можливо, компанія "підчищає" коментарі незадоволених, а це не найкращий приклад комунікації компанії зі своїми клієнтами.

Оцініть своє кредитне навантаження

Інформація про кожен погашений кредит зберігається 10 років, а про заборгованість необмежений час. Всі ці дані збирають спеціальні уповноважені установи – Бюро кредитних історій. Це вони допомагають банкам або МФО скласти про вас перше враження.

В Україні кредитну історію зберігають 4 бюро, ви можете звернутися в одне з них. Але врахуйте, що така послуга буває платною – в середньому 50-100 грн.

Розрахуйте дати виплат заздалегідь

Виплата по кредиту може припадати на вихідний день (деякі банки не проводять транзакції у вихідні дні), а термінали iBox обробляють заявки протягом трьох банківських днів. Слід враховувати це і при необхідності погасити борг заздалегідь.

Наступна публікація