Як правильно вибрати холодильник Актуально

Як правильно вибрати холодильник

Звертаємо увагу на розмір, розташування камер і тип розморожування

Вибрати відповідний холодильник означає зробити своє життя простішим. І якщо пральна або посудомийна машина сьогодні є не в кожному будинку навіть не зважаючи на їх очевидні переваги, то без холодильнику насправді можуть обійтися дуже мало людей.  

Зрештою, перше, що збирається зробити кожна молода сім'я, заселившись в нову квартиру, — це купити холодильник, оптимальний за ціною і габаритами. Але навіть ті, у кого холодильник вже давним-давно є, не зможуть уникнути необхідності придбати його хоча б раз в житті. Адже ніщо не є вічним, особливо ж це стосується техніки. А прогрес у реалізації зберігання продуктів в різних температурних режимах рухається семимильними кроками. 

Обираємо розмір холодильника 

Підбираючи відповідний розмір і обсяг холодильнику, не перестарайтеся, інакше ваш суперсучасний Side-by-side просто не можна буде доставити в кімнату. Для маленької або середньої кухні краще вибрати стандартну або європейську модель. 

Перша з них трохи менша — шириною до 60 см і заввишки не більше 185 см. Друга більша, а значить, об'ємніша: її ширина може досягати 80 см, а висота становить до 2 метрів. Для дачі або офісу підійде маленький холодильник до 1,5 метрів заввишки, що має скромну місткість. 

Також потрібно заздалегідь визначитися, будете ви вбудовувати холодильник або розташуєте його окремо. Перший варіант допоможе вписати агрегат в інтер'єр, але коштує дорожче. Другий варіант набагато простіше реалізувати, адже все одно будь-які холодильники зараз є стильними та красивими.  

Розташування камер  

Холодильна і морозильна камери можуть бути розташовані як вертикально, так і горизонтально. Перший варіант більш звичний і, як правило, вже підходить за шириною. Можна вибрати модель з морозильною камерою вгорі або внизу.  

Другий варіант, звичайно, вимагатиме значного простору, але у нього більше варіантів температурних зон та велика місткість. Так, холодильник Самсунг Side-by-side відмінно підійде для великої сім'ї з 5 осіб, які мають різні уподобання в їжі.  

Тип розморожування 

Всього їх три:  

  • Крапельна. На задній стінці пристрою збираються крижинки, які тануть при зупинці компресора в спеціальну ємність, звідки потім випаровуються. Недорога, але найменш зручна.
  • No Frost. У них немає інею завдяки вбудованим вентиляторам, а в деяких моделях є зона свіжості з вологістю до 90 %, в якій продукти зберігаються в 1,5 рази довше.
  • Full no Frost. Принцип той же, що у попереднього варіанту, але система відтавання випарника тут дещо інша, роздільна.

Цікаво, що будь-який, навіть надсучасний холодильник доведеться розморожувати хоча б раз на рік з міркувань профілактики і підтримки чистоти. Без холодильника не обійтися, навіть якщо ви живете в дуже холодному кліматі. Тільки з ним продукти максимально довго збережуть свіжість і корисні властивості.  

Вибираючи холодильник, в першу чергу враховуйте, де він буде стояти і скільки людей ним буде користуватися. Зрештою, завжди можна вибрати компактну модель, до якої потім докупити окрему морозильну камеру.

Наступна публікація