Як пройде Чорна п'ятниця 2020

Як пройде Чорна п'ятниця 2020

Офіційно початок розпродажу випадає на 27 листопада.

За масштабами Чорна п'ятниця перевищує будь-який інший розпродаж. Знижки пропонують всі магазини, причому ціна деяких товарів знижується на 80-90%. В акції беруть участь великі мережеві магазини і дрібні рітейлери. Купити можна все — брендову косметику і парфумерію, одяг, взуття та аксесуари люкс класу, техніку і електроніку, домашній декор тощо. Розпродаж проводиться щорічно, але в різні дати. У 2020 році умови проведення акція трохи зміняться.

Коли почнеться Black Friday 2020

Офіційно початок розпродажу випадає на 27 листопада. Це остання п'ятниця місяця. Акцію завжди проводять в останню листопадову п'ятницю, відразу після Дня подяки. Тому змінюється тільки дата.

При цьому магазини рекомендують не затягувати і почати шопінг раніше. Хороші знижки почнуть діяти вже 23 листопада, а пік цінопаду припаде саме на 27-29 число. Тільки не поспішайте витрачати останні відкладені на шопінг гроші 29 листопада. У перший понеділок після Black Friday, 30 листопада, інтернет-магазини влаштують кіберпонеділок. В офлайн магазинах знижки вже закінчаться, зате в мережі тільки збільшаться.

Як пройде розпродаж на Чорну п'ятницю

Через ситуацію з COVID-19 і карантинні заходи по всій Україні, магазини відмовляються від ідеї проведення розпродажу офлайн. На цей раз розпродаж від перших днів буде зосереджено в мережі. Це означає:

  • ви зможете зробити всі покупки в одному місці, тобто у себе вдома;
  • можна замовити кур'єрську доставку додому або за адресою іншої людини, якщо захочете підготувати подарунок;
  • магазини будуть давати додаткові бонуси за покупки онлайн — накопичувальну знижку, кешбек, безкоштовну доставку замовлень і т.д.

Купувати онлайн зручніше — товар можна додати в корзину за день до акції, а коли ціни знизяться, закінчити оформлення. Таким чином ви гарантуєте собі наявність обраного товару. 

Де шукати великі знижки на Чорну п'ятницю

Якщо сказати коротко — всюди. Учасником розпродажі може стати будь-який роздрібний або оптовий магазин, а також представники сфери послуг — турфірми, авіаслужби і т.д.

Серед магазинів лідерство з продажу і за розміром знижок три останні роки завойовує ніша техніки і електроніки. Це відмінний день, щоб купити новий смартфон або розумні гаджети для дому.

Щоб знайти найвигідніші акційні пропозиції, використовуйте агрегатори цін. Порівняйте вартість товарів в різних магазинах, зверніть увагу на умову доставки і додаткові пропозиції. Враховуйте — агрегатори можуть показати не всі пропозиції, тому якщо ви згадаєте інтернет-магазин, якого не буде в списку, — загляньте і в нього. 

Не забувайте, Чорна п'ятниця — вдалий день для шахраїв. Тому вибирайте великі торгові мережі, ліцензовані магазини або майданчикам, в яких робили покупки раніше. 

Як зробити шопінг вдалим

Щоб не загубитися серед тисячі пропозицій, попередньо складіть список. Додавайте в нього дорогі товари, покупку яких давно відкладаєте. Обов'язково розрахуйте бюджет, орієнтуйтеся на вартість товарів, показану агрегатором цін. Додайте до запланованого бюджету 10-15% зверху на непередбачені покупки. Встояти перед великими знижками складно, як мінімум одна позапланова покупка буде.

Слідкуйте за акційними пропозиціями. Можна підписатися на e-mail розсилку магазинів-фаворитів, щоб першими отримувати інформацію про товари зі знижкою. Перевіряйте каталог товарів з 23 числа і обов'язково загляньте на сторінки обраних магазинів вночі з 26 на 27 листопада.

Наступна публікація