Як вибрати якісний диван?

Як вибрати якісний диван?

Вибір дивана - важливий крок в оформленні інтер’єру, адже він створює величезний акцент, а в деяких випадках і зовсім стає центральним елементом організації простору.

Якщо ви часто приймаєте гостей і хочете підібрати зручні меблі в вітальню, диван стане ідеальним рішенням. Залежно від розмірів, геометрії кімнати, особливостей оформлення інтер'єру і власних уподобань можна купити диван в класичному стилі, в більш модерновому або в лофтовому стилі - невелику, компактну модель з різьбленими ніжками або функціональний кутовий диван з глибокими м’якими сидіннями і масивними підлокітниками.

Від його вигляду і якості буде залежати не лише зручність експлуатації, але й загальна естетичність простору!

Найважливіше у виборі дивана

Вибираючи будь-які меблі - і дивани зокрема, необхідно визначитися, яким саме функціоналом вони повинні володіти, для яких цілей купуються і в яку кімнату, адже від цього залежить вибір матеріалів оббивки, колір, розмір, кількість посадкових місць і сам тип дивана. Наприклад, розкладний чи ні, кутовий, пристінний або який може стояти в центрі кімнати.

Найголовніше - це функціонал і відповідність дизайну інтер’єру. Навіть самий зручний диван, куплений на сайті www.meblium.com.ua, буде виглядати чужорідним елементом, якщо ви не врахуєте колір шпалер в кімнаті або зупините свій вибір на класичному дивані-ліжку, в той час як основний простір буде більш вишуканий, витончений.

Звичайно ж, не потрібно вибирати диван виключно тільки по «одягу», однак і він відіграє важливу роль - але тільки в тандемі з функціоналом, призначенням.

Отже, як же вибирати диван, щоб він ідеально підійшов?

Насамперед визначитеся з кімнатою, де він буде стояти. Це може бути вітальня, дитяча, кухня або спальня. Залежно від цього слід вибирати і оббивку. Так, наприклад, для кухні найкраще пасуватиме щільна зносостійка тканина, яку можна буде мити. Деякі моделі для кухні мають оббивку з захисним просоченням, які не пропускають вологу (скотчгард, тефлон) або ж мають бар’єрну структуру (габардин, флок). Тоді як для вітальні краще вибрати гобелен, шенил або штучну замшу.

Другий параметр вибору - це конструктивне виконання, тобто каркас. Він може бути металевим, дерев’яним або виконаним з якісного ДСП. Якщо це розкладна модель, яка буде щодня використовуватися в якості спального місця, найкраще, якщо каркас буде з металу - так він прослужить значно довше.

Найбільш витривалими в цьому плані вважаються дивани-єврокнижки і акордеони. У деяких випадках, наприклад коли хочеться, щоб був хороший ортопедичний ефект, краще буде система Конрад. У будь-якому випадку, щоб визначити оптимальний варіант, обов’язково протестуйте механізм перед покупкою!

Не забудьте і про наповнювач, і цей вибір - набагато складніший. Тобто пінополіуретан або пружинний блок. Тут все повинно вирішуватися особистими уподобаннями, але пам’ятайте, що якщо вам потрібен диван для сну з ортопедичним ефектом, краще вибрати модель з пружинним матрацом або ж модель на латексній основі, а якщо ви купуєте диван для прийому гостей, то цілком підійде пінополіуретан з високою щільністю.

І наостанок - подумайте про дрібниці і додатковий функціонал: шухляди для зберігання речей, бічну нішу-полицю для книг і подушок, щоб відпочивати на дивані було ще зручніше!

Наступна публікація