Якою мають бути ідеальні меблі для ванної?

Якою мають бути ідеальні меблі для ванної?

Не чутливі до вологи та зручні у використанні - ось основні критерії для меблів ванної кімнати.

Ванна кімната - це щось інтимне, приміщення, де ми не тільки приводимо себе в порядок, але і проводимо достатню кількість часу щодня. Крім того, у ванній, через зрозумілі особливості, створюється особлива атмосфера, яка накладає свій відбиток на експлуатаційні вимоги до сантехніки і меблів.

Меблі для ванної повинні бути, в першу чергу, призначені для установки в цій кімнаті. Якщо встановити у вологе приміщення меблі без спеціального покриття, то вже через кілька місяців вона почне втрачати привабливість зовнішнього вигляду, розбухати, пліснявіти і розвалюватися на очах. Тому меблі для ванної - це моделі зі спеціальним покриттям, яке захищає матеріали від впливу вологи, води, пара і так далі. Торцеві частини меблів, елементи кріплення і фурнітура також повинні бути захищені від негативного впливу води.

Звичайно, меблі для кімнати, яка, як правило, не відрізняється великими габаритами, повинна бути компактними без шкоди функціональності і комфорту використання. Бажано заздалегідь продумати, які меблі ви будете використовувати у ванній, де її встановити, щоб вона гармонійно виглядала з сантехнікою, пральною машиною, душовою кабіною, гідробоксом і іншими предметами. Можливо, є сенс придбати готовий комплект меблів.

Зручність меблів у ванній - ключовий фактор. На відміну від інших кімнат, меблі в яких можуть бути декоративними і використовуватися рідко, кожен елемент у ванній встановлюється не випадково - якщо це тумба з ящиками, то в ній зберігаються косметика і засоби особистої гігієни, якщо це поличка, то на ній стоять зубні щітки , мильниця і так далі. Всі меблі повинні відповідати зросту і фізичним можливостям всіх мешканців.

Меблі для ванної повинні бути не тільки привабливі зовні, але і гігієнічні. Протирати і мити такі меблі має бути просто і легко. Тому більшість моделей меблів для ванної йдуть з гладкими поверхнями, без зайвих вигинів, візерунків, різьблення.

Чи повинні меблі для ванної бути дорогими і привезеними з-за кордону? Незважаючи на те, що визнаними майстрами виробництва раковин, тумб, шаф, дзеркал у ванну кімнату визнані європейські фабрики, деякі наші вітчизняні виробники їм не поступаються. Разом з тим вони пропонують свою продукцію по куди більш привабливою ціною, яка не тільки орієнтована на купівельну спроможність наших громадян, але і не залежить від коливань курсів валют.

Наступна публікація