Заправляємо картридж: чому виходить дешевше?

Заправляємо картридж: чому виходить дешевше?

При необхідності щодня друкувати десятки і сотні бланків або накладних безперебійне функціонування принтера стає дуже актуальним.

Якщо пристрій працює нормально, то левову частку витрат на його застосування забирають на себе витратні матеріали. При цьому покупка нового картриджа часто обходиться істотно дорожче, ніж послуга по його відновленню. У чому ж причина?

Заправка картриджів в Києві (або будь-якому іншому великому місті) — одна з найбільш затребуваних послуг в сервіс-центрах. Фахівці можуть дати картриджу "друге життя", навіть якщо виробник не передбачив таку можливість, і це далеко не завжди пов'язане з чимось умовно-легальним. Справа в тому, що компанії-виробники отримують більшу частину прибутку саме від продажу витратних матеріалів. Вони оснащують свої "оригінальні" картриджі чіпами, що дозволяють рахувати кількість надрукованих аркушів (що також дублюється спеціальним програмним забезпеченням принтера). В результаті, навіть якщо картридж не витрачений повністю, він буде визначатися, як той, що "використав" свій ресурс. Але фактично він буде здатний друкувати ще якийсь час (зазвичай технологічно передбачена дворазова витрата). Заправивши картридж і усунувши його "захист", можна заощадити істотну суму.

Послуги по заправці картриджів, окрім очевидної вигоди для компанії-"речарджера", ще й надають позитивний вплив на екологію. Використані картриджі необхідно утилізувати, але часто цей тягар лягає на кого-завгодно, крім компанії-виробника. Довший термін служби дозволяє скоротити витрати на утилізацію, що з кожним днем стає більш вигідним для виробників.

Найчастіше заправляти доводиться навіть не "оригінальний" картридж, а його "сумісний" аналог. Використовуючи таку заміну користувач може програти, наприклад, в якості друку (тонер гіршої якості), але виграти в ціні. Тим більше, що вироблені за ліцензією "сумісні" картриджі цілком можуть технологічно передбачати можливість своєї заправки/відновлення (їх робить окрема компанія за ліцензією виробника).

Таким чином, відновлення картриджів виявляється вигідним як постачальникам аналогічних послуг, так і користувачам. Серед київських сервіс-центрів, що надають подібні послуги, хотілося б згадати компанію "Регул-техно", яка також здійснює ремонт принтерів, моніторів і ноутбуків.

Наступна публікація