Збір ягід у Фінляндії: як безпечно поїхати та скільки можна заробити на сезонній роботі

Збір ягід у Фінляндії: як безпечно поїхати та скільки можна заробити на сезонній роботі

Сезонна робота в Фінляндії приваблює українців високою оплатою та навколишньою казковою природою.

Українці їдуть працювати до Європи, насамперед, заради грошей. Однак, це ще й шанс побачити культуру, природу та архітектуру інших країн. При цьому, найзручніше спробувати працювати за кордоном влітку – це і гарна погода, і шанс заробити непогану суму за сезон. Так, якщо поїхати на збір урожаю в Фінляндію, можна привезти додому до 3500 євро. Однак, щоб вибирати серед більшої кількості вакансій та потрапити в кращі місця – шукати роботу варто вже зараз.

Робота в Фінляндії, це, насамперед, збір полуниць та ягід: мороші, чорниці та брусниці. Оплата за збір лісових ягід фіксована: за кілограм ягід працівнику нараховується певна сума. А тому, підрахувати іможливий дохід дуже просто.

При цьому, робота в Фінляндії доступна всім охочим, адже є компанії, які готові допомогти з документами, переїздом та працевлаштуванням. Так, фірма Nikoloz-job пропонує повний комплект послуг та супровід на весь час збору врожаю. Її працівники допомагають оформити необхідні документи та медстраховку, організовують трансфер до місця роботи та можливість вибрати житло, а також дають необхідний інвентар. Крім цього, після прибуття у Фінляндію у вашому таборі залишається інструктор компанії, який при потребі проконсультує, допоможе в незрозумілій ситуації та підтримає.

Разом з тим, у компанії прозоро розповідають про можливий заробіток, всі складнощі роботи та про розцінки за збір ягід. Так, середня зарплата за 2010-2017 роки складає 1500 євро, - повідомляють в Nikoloz-job. Ця сума залежить, насамперед, від працівника та його сумлінної роботи. Також на заробіток можуть вплинути погода та врожайність. Загалом, за сезон можна заробити від 500 до 3500 євро.

Детальні розцінки за 1 кг зібраних ягід:

  • Морошка - 7-10 євро, за 8 годин можна зібрати 2-5 кг
  • Чорниця - 1,5-4 євро, за 8 годин можна зібрати 20-50 кг
  • Брусниця 1-2 євро, за 8 годин можна зібрати 40-60 кг.

Найпершою дозріває морошка – кінець липня – початок серпня. Далі дозріває чорниця – серпень – початок вересня. А сезон збору брусниці розпочинається у вересні. Тому, охочі можуть переходити від збору одних ягід до інших. А тим хто захоче продовжити свій контракт та працювати у Фінляндії надалі, працівники Nikoloz-job також допоможуть.

Для того, щоб знайти роботу в Фінляндії, через компанію Nikoloz-job, необхідно мати при собі деякі документи: паспорт громадянина України, ідентифікаційний код та закордонний паспорт. Для працевлаштування знання англійської мови не обов’язкове. Витрати на послуги компанії, трансфер до місця роботи, плату за житло та інше складають приблизно 395-500 євро.

Наступна публікація