Жити вічно? Тепер це можливо!

Жити вічно? Тепер це можливо!

Компанія Nectome знаходиться на ранніх та невиразних етапах розвитку.

SpaceX і Tesla пропонують подорожі в космос і самокеровані машини, PokerStars надає своїм користувачам найсучасніші технології в сфері онлайн-покеру, а Netcom стверджує, що вони можуть зібрати ваші спогади та завантажити їх на комп'ютер, що дозволить вам жити (у певній оцифрованій формі) навіть після фізичної смерті.

Компанія стверджує, що завдяки своїй технології в один прекрасний день вчені зможуть просканувати ваш мозок і створити цифрового Вас.

Стартап із Кремнієвої долини стверджує, що вони можуть зробити неможливе можливим - взяти спогади та завантажити їх на комп'ютер, що дозволить людині жити (у своїй цифровий формі) після того, як вона фізично вже перестала існувати.

Nectome, компанія, започаткована двома колишніми студентами МІТ, все ще знаходиться на ранніх та невиразних етапах розвитку, але їх кінцева мета цілком зрозуміла. Вони, як зазначено в описі компанії, "прагнуть до архівації вашого розуму". Коротше кажучи, вони планують завантажувати те, що робить вас тим, ким ви є, у хмару, де вчені в майбутньому зможуть сканувати їх, і по суті відтворити цифрову версію вашої свідомості.

Фактично технології завантаження спогадів людини ще не існує, але Nectome обіцяє, що прорив не за горами і дослідження йдуть за розкладом. Вони сформулювали план для отримання спогадів, який включає ін'єкцію в мозок хімічного коктейлю з консерваційних рідин. Вважається, що методика, відома як стабілізована альдегідом кріоконсервація, зберігає не тільки сам мозок, але й нервові зв'язки всередині нього.

Результат полягає в тому, що мозок буде зберігатися, як ніколи раніше, з усіма його зв'язками та складками, зберігаючи навіть мікроскопічні деталі.

На жаль, для того, щоб вчені змогли зберегти нервові з'єднання, людина повинна бути неживою, при чому відхід у інший світ має статися саме завдяки самій процедурі.

Така умова є невід'ємною частиною процедури, оскільки мозок зовсім не може бути пошкодженим до моменту введення хімічних речовин. Самі хімічні речовини швидко призведуть до смерті, але ідея полягає в тому, що мозок буде збережений до того, як це станеться.

Незважаючи на те, що ця процедура на 100 відсотків летальна, і навіть не є гарантією майбутнього цифрового життя, засновники Nectome Роберт Макінтайр та Майкл МакКанна стверджують, що до неї вже було проявлено інтерес.

За 10 000 доларів, ті, хто сподівається, що вони будуть відновлені в цифровій формі в майбутньому, зможуть потрапити в список бажаючих. Початковий внесок повністю відшкодовується, якщо особа передумала. На сьогоднішній день в списку очікувань є вже двадцять п’ять чоловік.

Незважаючи на свої великі мрії та високі обіцянки, технологія все ще може мати певні відхилення та неточності. Процес збереження був випробуваний на тваринах, і лише одному людському мозку, який вже кілька годин був мертвим.

Крім того, технології завантаження пам'яті ще не існує. Тим не менш, Nectome безумовно має достатньо ресурсів, щоб продовжувати дослідження, поки це не станеться.

Фонд збереження мозку нагородив Nectome призом у розмірі 80 000 доларів за успішне збереження сполучної інформації - трильйони нейронних з’єднань усередині мозку свиней вперше за історію. Компанія також отримала більше мільйона доларів грошових коштів від Національного інституту психічного здоров'я США та тісно співпрацює з провідними науковцями МІТ.

Не дивлячись на те, що технології реанімування людей ще не існує, Nectome наблизився до цього більше за всіх інших. Їх перспектива також неймовірно оптимістична. На їхньому веб-сайті стверджується, що приблизно до 2024 року, вони зможуть повністю імітувати біологічну нейронну мережу.

Отже, якщо ви подумуєте про вічне життя і у вас є лишні 10 000 доларів, ви знаєте, до кого звертатися.

Наступна публікація